Ahlatcı Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Enver Çetin, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı.

Grubumuz bünyesinde görev alan banka ve aracı kurum ile birlikte ortak projelerimizin faaliyete geçeceği 2024 yılında, finansal ekosisteme yeni ürünlerimizi sunmayı hedeflemekteyiz.

Fintek sektörü için önemli bir yılı geride bırakıyoruz. Elektronik para kuruluşları arasında bazı kuruluşların FAST ile KOLAS’a dahil olması ve IBAN sunabilmesi, muhtemelen fintek sektörü için 2023 yılındaki en önemli gelişmedir. Bankalar harici kuruluşların ilk kez FAST altyapısına ve KOLAS altyapısına dahil olması ile birlikte, yine bankalar harici kuruluşlar ilk kez müşterilerine IBAN sunabilmeye başlamıştır.

AHL Pay olarak, bankalar haricinde ilk kez FAST, KOLAS ve IBAN’a geçiş sağlayan, sayılı elektronik para kuruluşlarından birisi olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Entegrasyon süreçlerini ilk tamamlayan kuruluş olarak, yeni dönemin fintek sektörü için milat niteliğinde olduğu kanaatindeyiz. Elektronik para kuruluşlarının FAST, KOLAS, IBAN yapılarına dahil olması ile ilgili karar alan Merkez Bankamız önemli bir gelişmeye imkân sağlamıştır.

AHL Pay olarak faaliyetlerimize başladığımız 2022 yılı sonrasında 2023 yılını hedeflediğimiz konumda tamamladık. Faaliyetlerimize başladığımız yılın ertesi senesinde, ülkemiz tüm şehirlerinde güçlü bir müşteri ağı oluşturduk.

Başta POS ürünlerimiz olmak üzere, kurum ödemeleri, para transferi, cüzdan ve diğer ürünlerimiz ile fintek sektörünün yeni kullanıcılarla tanışmasını sağladık. AndroidPOS, Yazar Kasa POS, AltınPOS, CepPOS, SanalPOS ürünlerimiz ile POS alanında tüm ürün türlerini müşterilerimize sunabilmekteyiz. Faiz oranlarının ve BKM takas oranlarındaki düzenli artış, 2023 yılında POS ürünleri açısından sıklıkla gündem oluşturmuştur.

Bireysel kullanıcılarımıza cüzdan sunabildiğimiz gibi ticari ve kurumsal müşterilerimize de kurumsal cüzdan sunabilmekteyiz. Müşterilerimize IBAN sağlayabilmemiz dahilinde, cüzdan ürünlerimiz için daha fazla talep ile karşılaşmaktayız. 2023 yılında ilgi gören bir diğer ürünümüz olan BenimFaturam ile tüm faturaların taksitli ödenebilmesini sağlamaktayız.

Faiz artışlarının etkisi yaşadığımız, FAST, KOLAS ve IBAN ile tanıştığımız 2023 yılı sonrasında 2024 yılının da sektörümüz ve kuruluşumuz için olumlu geçeceği kanaatindeyim.

2024 yılında elektronik para kuruluşlarının bireysel ve tüzel kullanıcı sayılarında önemli artış yaşanacaktır.

AHL Pay olarak 2024 yılında bireysel kullanıcılara daha fazla odaklanacağız. Cüzdan ürünümüzü önödemeli kartlarımızla güçlendireceğiz. Bugün itibariyle Troy, Visa ve Mastercard üyesiyiz. Üç kart altyapısına da üye olan sayılı elektronik para kuruluşlarından birisiyiz. Ön-ödemeli kart sektörününün daha yüksek kullanım sayılarına ve işlem hacimlerine ulaşmasında katkımızın olmasını amaçlamaktayız.

Grubumuz bünyesinde görev alan banka ve aracı kurum ile birlikte ortak projelerimizin faaliyete geçeceği 2024 yılında, finansal ekosisteme yeni ürünlerimizi sunmayı hedeflemekteyiz.