Papara CEO’su Emre Kenci, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı.

Papara olarak 2023’te İspanya merkezli neobank Rebellion Pay’i satın alarak başlattığımız küresel genişleme adımlarını 2024’ün ilk çeyreği itibarıyla hız vereceğiz. Çok yakında yeni bir satın alma daha açıklayacağız.

 

Papara’dan 2023 değerlendirmesi: 30 yeni ürün, 18 milyon kullanıcı

Papara, 2023’te ürün ve hizmet setini 30’dan fazla yeni ürünle genişletti.

 

Yeni iş alanları, yeni ürün ve hizmetler

2023, Papara’nın farklı iş alanlarında önemli atılımlar yaptığı bir yıl oldu. Yurt dışı para transferi hizmetimizle 65 ülkeye bir işgünü içinde, tutara göre değişmeyen sabit işlem ücretleriyle para transferini mümkün kıldık. Avrupa’ya transferde işlem ücretini €1 olarak sabitledik. Kıymetli Maden Hesabı ile yatırım alanına da giriş yaparak, kullanıcılarımıza gram altın, gümüş ve platin yatırımlarını minimum 0,01 gram olmak üzere, diledikleri zaman yapabilme olanağı sunduk. Sigorta cephesinde de 2023’ü oldukça verimli geçirdik ve 6 yeni sigorta ürününü kullanıcılarımızla buluşturduk.

Uygulama içi ödemeler, Papara’nın sürekli genişlettiği bir iş alanı olarak öne çıktı. “Oyun varsa, Papara” mottosunu benimsedik ve Twitch yayıncılarının Paparalılardan kolayca destek alabilmesini sağlayan Yayıncı Hesabı özelliğimizi duyurduk. Ulaşım Kartları’na 23 yeni şehir ekleyerek İzmir, Manisa, Mersin, Şanlıurfa, Trabzon gibi illerde toplu taşıma kartlarına Papara’dan bakiye yükleme olanağı sunmaya başladık. Havalimanı Hizmetleri ile kullanıcıların herhangi bir bankanın veya operatörün premium abonesi olmadan, havalimanlarındaki fast track, lounge, buggy gibi hizmetlerden yararlanabilmesini sağladık. Ticari ürünlerimize POS çözümleri ekledik ve tüm ticari ürünlerimizi Papara Ticari ile Bir Adım İleri söylemi altında sunmaya başladık.

 

“Pazar liderliğimizi koruduk”

Ön ödemeli kartlar denince gençlerin %33’ünün aklına gelen ilk marka olan Papara, 10 gençten 9’unun bildiği Papara Card’ların ₺2,5 milyarı aşkın aylık alışveriş işlem hacmiyle pazar liderliğini yıl boyunca korudu. Papara Card kullanıcısı sayımız 5,5 milyonu aşarken, kart ürünlerimize de yenilerini eklemeyi sürdürdük. Yılın başında dünyanın görme engelliler için üretilmiş ilk sesli kartı olan Voice Card’ı tanıttık. Koleksiyon Kart ailemize, DC karakterlerinden ilham alan Joker Card ve Harley Quinn Card eklendi. “Mottonu yaz, tutkunu çiz, Papara ile kendini yansıt” söylemi etrafında ördüğümüz Kartını Tasarla özelliğimizle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, kullanıcılarımıza Papara Card’larını tasarlama imkânı verdik. Ayrıca Trabzonspor ve Beşiktaş JK sponsorluklarımızı taçlandırmak için taraftarlara özel ayrıcalıklar sunan TS Card ve BJK Card ürünlerimizi kullanıcılarımıza açtık.

 

“Kalbimiz, aklımız deprem bölgesinde”

Şubattan bu yana kalbimiz, aklımız deprem bölgesinde. Papara olarak lider şirketlerin toplumsal sorumlulukları olduğuna ve teknolojinin dayanışmayı artırdığına inanıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri Papara’nın Bağış ve Yuvarla özellikleri. Yıl boyunca Papara kullanıcılarının deprem bölgesinde aktif faaliyet gösteren 7 sivil toplum kuruluşu ve projeye bağışladığı toplam tutar 20 milyon TL’yi aştı. Papara olarak depremi takip eden 24 saat içinde Ahbap Derneği’ne 2,5 milyon TL bağışladık ve Türkiye Tek Yürek kampanyasına 25 milyon TL ile katkıda bulunduk. Kasım 2023’te, Ahbap Derneği ile Bilime Açılan Kapı gezici tırı projesini Hatay’a ulaştırarak teknolojinin gücüyle çocukların ve gençlerin iyileşme sürecine desteğimizi sürdürdük.

 

2024 tahminleri

2024’te finansal teknoloji sektöründe birleşme ve satın almaların öne çıkacağını söylemek mümkün. Bu durum geleneksel finansal kuruluşların rekabetçi kalabilmek için fintech’leri entegre etme ihtiyacından ve fintech’lerin pazar erişimlerini artırma çabalarından kaynaklanacak. Ürün ve hizmetlerin geleceğini değişen kullanıcı beklentileri belirlerken, 2024 fintech sahnesine konsolidasyon ve stratejik ittifaklar damga vuracak. Türkiye özelinde değerlendirdiğimizde ise, faiz oranlarındaki artışın dinamikleri değiştireceğini öngörüyoruz. Türkiye’deki bankaların faaliyet giderleri son iki yıldır art arda iki katına çıkıyor ve bu durum yavaş gelir artışıyla değerlendirildiğinde sürdürülebilir bir manzara çizmiyor. Bir yanda bankalar harcamaları kısma konusunda eyleme geçecekken, diğer yanda teknolojiyle değer yaratan fintech’ler, ürün setlerini ölçeklendirmeyi sürdürecek.

Papara olarak 2023’te İspanya merkezli neobank Rebellion Pay’i satın alarak başlattığımız küresel genişleme adımlarını 2024’ün ilk çeyreği itibarıyla hız vereceğiz. Çok yakında yeni bir satın alma daha açıklayacağız.

 

Rakamlarla, 2023’te Papara
18 milyon kullanıcı, 30 yeni ürün
5,5 milyon Papara Card kullanıcısı
Aylık 2,4 milyarı aşkın alışveriş işlem hacmi
4 bin sigorta poliçesi
49 STK’ya toplam ₺30 milyon bağışa aracılık
8 milyon adet uygulama içi ödeme işlemi