Lidio Kurucu Ortağı & CEO’su Emre Güzer, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı.

Gelecek planlarımız içerisinde Türkiye’nin en büyük finansal teknoloji girişimlerinden birisi olmak var. Global iş birliklerimiz ile birlikte dünyanın en büyük finansal teknoloji girişimlerinin know-how’larını da Türkiye’ye getirmeye devam edeceğiz. Online acquiring anlamında bugün bile 5 milyar TL aylık hacmimizle Türkiye’nin büyük finansal teknoloji girişimlerinden birisiyiz.

 

“Türkiye’nin En Büyük ve En Kapsayıcı Ödeme Platformu” olarak konumlanan Lidio’da KOBİ’den Fortune 500’e her ölçekten şirketin ödemelerini özgürleştiren yeni nesil finansal teknoloji girişimimizle işletmelere tek noktadan, sınırsız ödeme özgürlüğü imkanı veriyoruz. 2023 yılı fintech’lerin nihayet “ara oyunculuğun” çok ötesine geçebildiği bir yıl oldu. Her büyüklükte işletmeye farklı farklı servisler götürebildiğimiz, işletmelerin de artık yeni nesil girişimler ile çalışmaya çok daha yakın olduğu bir yılı geride bıraktık. Bu gerek işletmelere gerekse tüketicilere dokunan girişimler için hızlı büyüme anlamına geliyordu ki 2023 yılı toplam sektör büyüklüğü anlamında geride kalan yıllara göre çok daha fazla büyüdüğümüz, yeni iş birlikleri geliştirebildiğimiz bir dönem oldu. Biz Lidio olarak daha çok yeni lisanslanmamıza rağmen, bir önceki yıla göre gelirler anlamında 5 kata yakın büyüdük. 2024 yılı beklentimizi de 6 katın üzerinde bir büyüme olarak belirledik.

 

Türkiye’nin en deneyimli fintech ekibine sahip Lidio olarak ödemeler dünyasındaki derin uzmanlığımızla geliştirdiğimiz en yeni ürünümüz, Lidio Anında Kredi. Kasım  ayında lanse ettiğimiz bu ürünümüzle büyüyen sepet tutarlarına karşılık yetersiz kalan limitler nedeniyle sorun yaşayan son tüketicinin ihtiyaçlarına çözüm getirdik. Tek bir entegrasyon üzerinden beş büyük bankanın finansal servislerinin konumlandırıldığı güçlü bir altyapı ürünü olan Lidio Anında Kredi, aynı zamanda iş yerlerinin müşterilerine farklı ödeme enstrümanları sunmasına da olanak sağlıyor; hem işletmelere hem de müşterilerine basit ve karlı bir alışveriş deneyimi sunuyor.

 

Benimsediğimiz “özgür ödeme” anlayışımız doğrultusunda 2024 yılında da üye iş yerlerimizin finansal süreçleri için etkin ve kalıcı çözümler üretmek için çalışmayı sürdüreceğiz. Gelecek planlarımız içerisinde Türkiye’nin en büyük finansal teknoloji girişimlerinden birisi olmak var. Global iş birliklerimiz ile birlikte dünyanın en büyük finansal teknoloji girişimlerinin know-how’larını da Türkiye’ye getirmeye devam edeceğiz. Online acquiring anlamında bugün bile 5 milyar TL aylık hacmimizle Türkiye’nin büyük finansal teknoloji girişimlerinden birisiyiz. 2,8 milyon kayıtlı karta yaklaşan Lidio Pass çözümümüz ile tüketicilere de Türkiye’nin en büyük markalarında tek tıkla ödeme çözümü sunuyoruz. Pass ile birlikte Türkiye’nin en büyük tüketici çözümlerinden birisine de ev sahipliği yapacağız ve inşa ettiğimiz tüm ödeme yöntemlerini Lidio Pass altından tüketicilerimize ve onların alışveriş yaptıkları işletmelere tek tıkla ulaştıracağız.