Lidio, ödemeler dünyasındaki derin uzmanlığı ve sunduğu son teknoloji çözümlerle, e-ticaret ekosistemindeki tüm işletmelere hızlı, güvenli ve pürüzsüz bir şekilde ödemelerini yönetme imkânı sunuyor.
Türkiye’nin en deneyimli fintech ekibine sahip Lidio, ödemeler dünyasındaki derin uzmanlığı ve sunduğu son teknoloji çözümlerle Türkiye’nin hızla büyüyen ve dönüşen e-ticaret ekosistemindeki tüm işletmelere hızlı, güvenli ve pürüzsüz bir şekilde ödemelerini yönetme imkânı sunuyor.

Günümüzde teknolojinin hızlı evrimi ve tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarındaki değişim, e-ticaret sektörünü hızlı bir dönüşüme sürüklüyor. E-ticaret ekosisteminin bu dinamik dünyasında “Özgür Ödeme” anlayışıyla hareket eden Lidio, dünya standartlarındaki katma değerli finansal teknolojileri her ölçekten işletme ve bireysel kullanıcılar için erişilebilir kılmayı hedefliyor. E-ticaret dünyasında daha güvenli ve hızlı bir ödeme deneyimi sunmak üzere çıkılan yolda online ödeme geçidi, akıllı işlem yönlendirme, kart saklama, sahtecilik önleme ve anında kredi gibi yapay zekâ destekli birçok servis Lidio platformu aracılığıyla işletme ve bireysel tüketicilerin kullanımına sunuluyor.

Türkiye e-ticaret ekosisteminin her gün büyümeye devam ettiğini ifade eden Lidio Satış Direktörü Cihan Güzer konuyla ilgili şunları söylüyor: “Pandemi döneminde zirveye çıkan e-ticaretin hızlı büyümesi devam ediyor.  Ülkemizde e-ticaret hacmi 2023 yılında bir önceki yıla göre %115,15 artışla 1,85 trilyon TL’ye ulaşarak önemli bir büyüme kaydetti.* Ödeme yöntemlerinin çeşitlendiği 2024’te hacmin daha da büyüyeceğini ve sınır ötesi e-ticaretin 2024 yılı e-ticaret hacmindeki payının da artacağını düşünüyorum.  Türkiye’nin e-ticaret ekosistemi her geçen gün büyürken, finansal teknoloji alanındaki çözümlerimizle e-ticaret yapan işletmelerin büyüme yolculuğunda işlerinin en önemli kısmı olan ödeme alma sürecini pürüzsüz gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Türkiye’nin en büyük kayıtlı kart havuzu Lidio Pass çözümümüzle işletmelere finansal süreçlerinde tek tıkla ödeme alma kolaylığı sunarken, Lidio Core ile işletmelerin dünyanın her yerinden tüm ödeme hizmetlerini tek bir platform üzerinden rahatça yönetmesine olanak tanıyoruz. Ödemelerin güvenliğini en üst düzeyde tutma amacıyla tüm sahtecilik ve ters ibraz işlemlerini yapay zekâ destekli araçlar ile 7 gün 24 saat izliyoruz. Sadece 2023 yılında 200 milyon TL’nin üzerindeki kaybı önleyerek ekosisteme katkıda bulunduğumuzu görmekteyiz. Lidio’nun gelişmiş yapay zekâ destekli Smart Switch hizmeti sayesinde ödemeler dünyasında “kaçan işlemler” olarak bilinen durumları engelleyerek, işletmelerin satışlarını yüzde 7’nin üzerinde artırma olanağı tanıyoruz. Sunduğumuz bu çözümümüzle hatalı işlem oranlarını düşürerek işletmelerin maliyetlerini minimize etmesini sağlıyoruz. Hem işletmeleri hem de son tüketiciyi kapsayan ‘Ödemelerde Özgürleşme’ vizyonuyla hareket ederek tek bir entegrasyon üzerinden beş büyük bankanın finansal servislerinin konumlandırıldığı güçlü bir altyapı ürünü olan Lidio Anında Kredi ürünümüz ile işletmelerin müşterilerine farklı ödeme enstrümanları sunmasına olanak sağlıyoruz. Bu sayede işletmeler müşterilere taksitli ödeme seçenekleri sunarak satış hacimlerini artırma olanağına da sahip oluyorlar. Lidio olarak sunduğumuz son teknoloji çözümlerle Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunan e-ticaret ekosisteminin her katmanında faaliyet gösteren işletmelerin büyüme ve gelişme yolculuğunda yanlarında olmayı hedefliyoruz.”