Teknoloji odaklı, ölçeklenebilir ve gelecek vadeden girişimlere hızlandırma destekleri sunan Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 10. dönem programı 11 girişimci ekiple başladı.
Lonca’nın sunduğu 6 aylık kişiselleştirilmiş programdan yararlanacak olan girişimcilere 300 bin TL’ye kadar hibe desteğinde de bulunulacak.
Kuveyt Türk tarafından ülkemizin girişim ekosistemini ve girişimcileri desteklemek için 2017 yılında kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, 10. dönem programına başladı. İlk dokuz döneminde binlerce başvuru arasından seçilen ve 6 aylık eğitim döneminin ardından 90 girişimi mezun eden Lonca Girişimcilik Merkezi, yeni döneminde de girişimcileri iş dünyasına hazırlayacak. 300’ü aşkın başvurunun yapıldığı Lonca’nın yeni dönemine 11 startup seçildi.
Lonca Girişimcilik Merkezi, başta nakit hibe desteği olmak üzere 6 aylık program boyunca özel eğitim ve danışmanlık, proje bazlı mentörlük, etkinlik ve fuarlara katılım, açık ofis ve Ar-Ge desteği, PoC imkânı, Kuveyt Türk’le iş birliği fırsatıyla birlikte API erişimi gibi önemli avantajlar sunuyor.
Toplamda 300 bin TL’ye varan hibe
Lonca Girişimcilik Merkezi, yeni dönemde girişimlere 250 bin TL nakit hibe ve 50 bin TL Ar-Ge desteği olmak üzere toplamda 300 bin TL’ye kadar katkıda bulunacak. Programda yer alan ekipler, Lonca’nın sunduğu kişiselleştirilmiş destek modeliyle işlerini geliştirerek Kuveyt Türk’ün yatırımcısı olduğu Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile yatırım almakta önceliğe sahip olacak. Ayrıca Lonca, erken aşama girişimlerin hızla gelişip büyümelerine destek olacak olan yeni bir fonla girişimcilerin ihtiyaç duydukları finansal desteği sağlayarak daha hızlı bir büyüme ve ölçeklenme süreci yaşamalarına olanak tanıyacak.
Lonca’nın 10. dönem programına seçilen 11 startup:
Carbon Gate: İşletmelere, karbon ayak izlerini takip ederek raporlama hizmeti sunan, şirketlerin çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için etkili bir araç sunan çevresel sürdürülebilirlik girişimidir.
CorPal: Kronik hastalığı bulunan kişilerin fiziksel ve mental rehabilitasyona istedikleri zaman istedikleri yerden ulaşabilmelerini sağlayan, yapay zekâ destekli çözümleriyle hastaların kişiselleştirilmiş sağlık hizmetlerine ulaşmalarını destekleyen bir sağlık teknolojisi girişimidir.
Cynte: SoftPOS çözümleriyle NFC destekli mobil cihazları POS cihazına dönüştürerek geleneksel POS cihazlarına gerek kalmadan güvenli ve hızlı ödeme alınmasını sağlayan; ödeme süreçlerini dijitalleştiren ve basitleştiren bir finansal teknoloji girişimidir.
Kampania: Kullanıcıların, farklı bankaların kredi kartı kampanyalarını tek bir platformda karşılaştırmasını sağlayarak en uygun fırsatları bulmalarını kolaylaştıran bir finansal teknoloji girişimidir.
Madlen: Öğrencilerin öğrenme stillerine uygun kişiselleştirilmiş eğitim süreçleri sunan, öğretmenlerin ise iş yükünü azaltarak verimliliklerini artıran bir eğitim teknolojisi girişimidir.
Meditechlabs: Hasta raporlarının ses kullanarak hızlı ve doğru bir şekilde otomatize edilmesini sağlayan, sağlık profesyonellerinin iş yükünü azaltan bir sağlık teknolojisi girişimidir.
Shipsider: Deniz ticaretinde operasyonel optimizasyon sağlayarak zaman, para ve karbon tasarrufu sunan; akıllı ve modüler sistemlerle navlun hesaplamalarını basitleştiren bir lojistik teknolojisi girişimidir.
Skymod: Şirketlerin takımlar halinde çalışabilecekleri, istedikleri dil modelini seçip tek tıkla asistan oluşturabilecekleri, AI çözümlerini güvenle kullanmalarını mümkün kılan bir üretken yapay zekâ platformudur.
Stash: Yazılım geliştirme ekiplerinin sorun çözüm süreçlerini hızlandırmak için yapay zekâ destekli çözümler sunan; geliştiricilerin iş akışlarını optimize ederek daha hızlı çözümler üretmelerini sağlayan bir yazılım analitiği platformudur.
Upsonic: Kod bakımını gereksiz kılarak Data ve ML ekiplerinin zaman kazanmasını sağlayan; dokümantasyon ve test süreçlerini otomatize eden; fonksiyonların tekrar kullanımını artırarak verimliliği yükselten bir codebase teknolojisidir.
Urth: Markaların müşterileriyle duygusal bağ kurabileceği özgün tasarımlar sunan; yapay zekâ teknolojisiyle markaların kendine özgü imzalarını oluşturmalarına yardımcı olan bir yapay zekâ girişimidir.