BitHero, bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services’i (AWS) tercih ettiğini duyurdu.

BitHero, AWS’in bulut tabanlı servisleriyle başlangıç maliyetlerini en aza indirebilmesinin yanı sıra operasyonel verimliliğini artırma konusunda da büyük avantajlar elde ediyor.

Çalışmalarına Ekim 2023’te başlayan BitHero, Türk lirası ile kolaylıkla kripto para alınıp satılabilen bir kripto para borsası olarak faaliyet gösteriyor. Kolay kullanılabilen arayüzü, yenilikçi anlayışı, 7/24 canlı destek, güçlü finansal yapısı ve güvenilir teknolojik altyapısıyla üyelerine 6 milyondan fazla kullanıcıyla birlikte yüksek likidite ile alım satım yapma imkânı sunuyor. Sektörde kolay kullanım ve kusursuz müşteri deneyimi sunmasıyla rekabet avantajına sahip olan BitHero, bunu ileri düzey teknolojiler kullanarak kapsamlı çözümler sunmasıyla gerçekleştiriyor. Kullanıcılara güvenli, hızlı ve yenilikçi hizmetler sunarak rakiplerinden ayrışması yolunda AWS servislerinden faydalanıyor.

BitHero, büyüme yolculuğunda her türlü piyasa koşulunda ihtiyacı olan ölçeklenebilirlik ve erişilebilirliği sağlayabileceği için AWS’le birlikte çalışmaya karar verdi. BitHero’nun kullandığı teknolojiler arasında AWS’in bulut üzerinde güvenli, yeniden boyutlandırılabilir hesaplama kapasitesi sunan Amazon EC2 (Amazon Elastic Compute Cloud) servisi de yer alıyor. BitHero, bunlara ek olarak, AWS’in üretken yapay zeka, yapay zeka ve analitik gibi servislerini de iş stratejilerini hayata geçirmek için kullanıyor. BitHero, AWS’in desteğiyle yeni teknoloji ve servisleri Türkiye pazarına ilk kez sunmak doğrultusunda da çeşitli projeler üzerinde çalışıyor.

Değer önerisi müşterilerine “kusursuz müşteri deneyimi ve kolaylık sağlamak” olan BitHero, AWS’in yapay zeka ve makine öğrenimi çözümleriyle kullanıcı verilerini analiz ederek daha akıllı ve kişiselleştirilmiş çözümler sunmak üzere çalışıyor. BitHero, AWS servisleriyle altyapı yönetimini minimize ediyor, “kullandıkça öde” yöntemiyle maliyet optimizasyonu yapabiliyor. AWS’in veri analitiği ve büyük veri işleme servisleri ise BitHero’nun büyük veri kümelerini analiz ederek stratejik kararlar almasına yardımcı oluyor. AWS’in network, sunucu ve veri tabanı servisleri sayesinde BitHero, yüksek performanslı, güvenilir ve ölçeklenebilir bir altyapı kurarak kullanıcılarına kesintisiz hizmet sunabiliyor. AWS’in dünya çapındaki veri merkezleri ve ağ altyapısı ise BitHero’nun global kullanıcılarına düşük gecikme süreleriyle erişim sağlamasını ve yüksek erişilebilirliği garantilemesini mümkün kılıyor. BitHero, veri güvenliği ve kullanıcı bilgilerinin korunması konusunda ise AWS’in güvenlik servislerinin veri şifreleme, erişim kontrolleri ve güvenlik duvarları gibi özelliklerinden faydalanırken, altyapı servislerinin otomatik yedekleme özellikleri ile verilerinin güvenli bir şekilde kopyasını saklayabiliyor ve veri kaybı riskini azaltarak işletme sürekliliğini güvence altına alıyor.

 

BitHero CEO’su Fatih Otluoğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “BitHero, çok dinamik bir platform. Kripto dünyasında hız, güven, altyapı ve müşteri deneyimi, rakiplerden ayrışmanızı sağlayacak en güçlü unsurlar. AWS servisleri bu alanlarda öne çıkmamıza ve BitHero’yu en iyi ürün kategorisinde konumlandırmamıza yardımcı oluyor.”

AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ise “Araştırmalar, 2023’te Türkiye nüfusunun 5’te 2’sinin kripto varlık sahibi olduğunu gösteriyor. Kripto para, Türkiye’de Türk lirasından sonra en çok tercih edilen yatırım aracı. Bu kadar dinamik ve yüksek seviye güvenlik gerektiren bir sektörde erişim ve işlem hızı, güvenilir alım satım gibi önemli unsurların sağlanabilmesi için son teknolojilerden faydalanmanın ciddi katkısı var. Müşteri deneyimi ve hizmet kalitelerini artırmaya devam ederken BitHero’yu bulut servislerimizle desteklemekten mutluluk duyuyoruz,” şeklinde konuştu.