Hewlett Packard Enterprise, HPE Private Cloud AI Üzerinde Tek Tıkla Devreye Alınabilen Yapay Zeka Uygulamalarını Tanıttı.

HPE Private Cloud AI, kuruluşların özel verilerini kullanarak saniyeler içinde üretken yapay zeka sanal asistanları kullanıma sunmasına olanak sağlıyor.

Unleash AI iş ortağı programı, HPE Private Cloud AI müşterilerini önde gelen bağımsız yazılım sağlayıcıları, sistem entegratörleri ve hizmet sağlayıcılarla buluşturuyor.

 

Hewlett Packard Enterprise, HPE Private Cloud AI’nin artık yapay zeka (AI) uygulamalarını otomatikleştiren ve kolaylaştıran yeni çözüm hızlandırıcılarla geliştirildiğini duyurdu. NVIDIA ile birlikte geliştirilen ve NVIDIA AI Computing by HPE portföyünün bir parçası olarak tanıtılan HPE Private Cloud AI, her büyüklükteki işletmenin üretken yapay zeka (GenAI) uygulamaları oluşturmasına ve yaygınlaştırmasına yardımcı olan bulut tabanlı, anahtar teslim deneyim sunuyor. Yeni çözüm hızlandırıcıları, işletmelerin sanal asistanlarını tek bir tıklamayla devreye almalarını ve saniyeler içinde operasyonel hale getirmelerini sağlayarak süreci uçtan uca basitleştiriyor.

HPE Hibrit Buluttan Sorumlu Başkan Yardımcısı, Genel Müdürü ve CTO’su Fidelma Russo, “Günümüzde tüm işletmeler, üretken yapay zekayı konuşlandırırken bir an önce işe başlama ve kavramın gerçek değerini ortaya koyma baskısıyla yola çıkıyorlar” dedi. “Ancak yapay zeka uygulamalarının hayata geçirilmesi, kuruluşların çeşitli modelleri, veri kümelerini, araçları ve diğer kaynakları bir araya getirmesini gerektiriyor. Çözüm hızlandırıcılar, bu noktada HPE Private Cloud AI’in önemli farklarını ortaya koyuyor. Devreye alınması aylar sürebilecek bir projeyi basitleştiriyor ve söz konusu zaman çizelgesini ilgili kuruluş için tek bir ana indirgiyor.”

Bugün kullanıma sunulan ilk çözüm hızlandırıcı, geliştiricilerin doğal dilde sorduğu soruları yanıtlayan, kuruluşun özel verilerinden beslenen ve açık kaynaklı büyük dil modelleri (LLM’ler) tarafından desteklenen etkileşimli sohbet robotlarını hızlı bir şekilde oluşturmalarına yardımcı olan bir GenAI Sanal Asistanı olarak öne çıkıyor. Çözüm hızlandırıcılar sayesinde işletmeler yapay zeka uygulamalarını birden fazla kullanım için özelleştirebiliyor. Bunlar arasında teknik destek, satış teklifi oluşturma, pazarlama içeriği oluşturma ve daha fazlası yer alıyor. Sanal asistan sonraki sürümlere kolayca güncellenebilecek ve ses, görüntü ve çoklu ajanları destekleyerek daha gelişmiş içerik oluşturma ve pek çok görevi bir arada gerçekleştirme olanağı sunacak.

Gelecekteki çözüm hızlandırıcıları, finansal hizmetler, sağlık hizmetleri, perakende, enerji ve kamu sektörü dahil olmak üzere dikey sektörler için yaygın olarak kullanılan yapay zeka uygulamalarını içerecek. Gelecekteki çözüm hızlandırıcılardan bazıları, işletmelerin veri ve geri bildirimlere göre sürekli olarak iyileştirebileceği referans yapay zeka kullanım durumları için NVIDIA NIM Agent Blueprints’i temel alacak.

NVIDIA Kurumsal Yapay Zeka Yazılım Ürünleri Başkan Yardımcısı Justin Boitano, şunları söyledi: “İşletmeler, şirketlerine özgü kullanım durumlarının ihtiyaçlarını karşılamak için hızlandırılmış, özelleştirilmiş yapay zeka araçlarının arayışında. NVIDIA NIM Agent Blueprints, HPE Private Cloud AI ile geliştirilen yapay zeka uygulamalarının gerçek geri bildirimleri kullanılarak rafine edilmesine ve sürekli bir öğrenme döngüsü eşliğinde modellerin iyileştirilmesine olanak tanıyor.”

Çözüm hızlandırıcılar, işletmeler için değer elde etme süresini kısaltmak üzere tasarlanmış NVIDIA NIM mikro hizmetlerini kullanan özelleştirilebilir, modüler, düşük kodlu veya kodsuz uygulamalara karşılık geliyor. Bu kendini kanıtlamış ve tekrarlanabilir çözümler, genellikle yeni beceriler edinmeyi, karmaşık iş yüklerini benimsemeyi ve aracıları, birden fazla mikro hizmeti, vektör veritabanlarını, veri ambarlarını, farklı veri kaynaklarını, kullanıcı yönetim sistemlerini, ölçeklenebilir çıkarım sunucularını, veri kümelerini, yapay zeka modellerini ve diğer BT kaynaklarını entegre etmeyi ve yapılandırmayı içeren yapay zeka uygulamalarının devreye alınmasını basitleştiriyor. Çözüm hızlandırıcılar, HPE GreenLake bulutu aracılığıyla yönetilen HPE Private Cloud AI üzerinde çalışıyor ve ek koruma için kurumsal sınırlamalar ve veri yalıtımı dahil olmak üzere uçtan uca güvenlik sunuyor.

 

HPE, Unleash AI programını HPE Partner Ready’e ekliyor

Müşterilerin değer elde etme süresini daha da hızlandırmalarına ve yapay zeka kullanım senaryolarından daha fazla fayda elde etmelerine yardımcı olmak üzere HPE, Unleash AI iş ortağı programını başlattı. Önde gelen iş ortaklarından oluşan zengin bir ekosistemi desteklemek üzere tasarlanan Unleash AI, HPE Partner Ready Teknoloji İş Ortağı Programının bir parçası ve HPE Private Cloud AI’nin tamamlayıcısı olarak tasarlandı. Yeni program, veri, AI modeli ve AI uygulama katmanlarındaki yazılım sağlayıcıların yanı sıra AI çözümlerinin danışmanlığı, tasarımı, uygulanması ve yönetimi için sistem entegratörlerini ve hizmet sağlayıcıları da içerecek. NVIDIA NIM Agent Blueprints tabanlı olanlar da dahil olmak üzere iş ortağı çözümleri, HPE Private Cloud AI üzerinde çalışacak şekilde seçilip önceden doğrulanacak ve HPE’nin geniş pazar erişiminden yararlanacak. Bu program, HPE’nin NVIDIA ile iş birliği içinde duyurduğu yeni yapay zeka iş ortağı stratejisini tamamlayacak.