United Payment, yurtdışı para transferinde yeniliklerle dolu bir döneme giriyor. United Payment Türkiye Ülke Müdürü Adem Aykın’ın açıklamaları ile Fintechtime Eylül sayısında yer aldı.

Türkiye’de ödeme sistemleri alanında pek çok ilki hayata geçiren United Payment, yurtdışı para transferinde yeniliklerle dolu bir döneme giriyor. United Payment Türkiye Ülke Müdürü Adem Aykın’ın açıklamaları ile Fintechtime Eylül sayısında yer aldı.

United Payment, 2017 yılında Wise ile başlattığı yurtdışı para transferi hizmetlerini, bugün pek çok global şirketin altyapı sağlayıcısı olarak devam ettiriyor. United Payment Türkiye Ülke Müdürü Adem Aykın, “Yurtdışı para transferinde global tarafta en güçlü şirketlerin neredeyse tamamı, United Payment işbirliği ile Türkiye’de hizmet veriyor. Şimdi bu ortaklıklarımızı bölgesel hub olarak Türkiye’den yurtdışına da taşıyoruz” dedi.

Türkiye’de ödeme sistemleri alanında pek çok ilki hayata geçiren United Payment, yurtdışı para transferinde yeniliklerle dolu bir döneme giriyor. Dünyanın en büyük ve güvenilir para transfer şirketi Wise ile 7 yıl önce başlattıkları iş birliğinin ardından, bu alandaki global en güçlü şirketleri de Türkiye’ye getiren United Payment, bölgenin hakim oyuncusu olarak yoluna devam ediyor. Aircash, Dlocal, Paysend, TransferGo ve Remitly’nin içinde bulunduğu pek çok global şirketin Türkiye ve bölgedeki tek ortağı United Payment, bu iş birlikleri ile birlikte Türkiye’yi para transferi alanında bölgesel hub haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Global para transferi devleri Türkiye’de

United Payment Türkiye Ülke Müdürü Adem Aykın, “Türkiye’deki para transferi hizmetlerinde her yeniliğin altına United Payment imzasını atmış olmanın motivasyonuyla, inovatif hizmetlerimize yenilerini eklemeye devam ediyoruz. 2017 yılında Wise’ı Türkiye’ye getirerek Türkiye’den yurtdışına para transferini düşük ve adil ücretlerle, gerçek kurlar üzerinden hızlı bir hale getirdik. Ardından bu sistemi Türkiye’den yurtdışına para transferlerinde de uygulamaya başladık. Geçen sürede bu hizmeti sağlayan neredeyse tüm global firmaları Türkiye’ye getirerek ülkenin ve bölgenin aranan iş ortağı konumuna ulaştık. Henüz iş birliği yapmadığımız birkaç şirket kaldı, onlarla da el sıkışmak için gün sayıyoruz” diye konuştu.

 

İşlemlerin yüzde 53’ü FAST üzerinden geçiyor

Para transferi hizmeti, şirketin amiral gemisi konumunda yer alıyor. United Payment, yurtdışı para transferi alanında ise 1 milyon aktif müşteriye ulaşmış durumda. Adem Aykın, “Pazarın en prestijli ve en çok pazar payına sahip şirketiyiz. Gelişmiş altyapımızla geçen yıl 10 milyon adet para transferi işlemi gerçekleştirdik. Bugün 91 ülkeye 54 para biriminde para transferi sağlıyoruz. Şu anda FAST entegrasyonu sayesinde uluslararası transferini 7/24 olarak sunuyor, her şeyin şeffaf olduğu bir sistemde hafta sonu ya da gecenin herhangi bir saatinde saniyeler içinde işlemleri tamamlama gücümüzü ortaklarımıza sunuyoruz” dedi. Türkiye’de Açık Bankacılık altyapısı sunmak üzere lisans onaylarını alan ilk FinTek şirketlerinden biri olduklarının da altını çizen Adem Aykın, “Lisansımızı F ve G bendlerinde de genişleterek en kapsamlı lisansa sahip fintek firmalarından biriyiz. Bu alandaki çalışmalarımızı uzun yıllardır sürdürüyorduk, Türkiye’de lisans süreçleri başladığında, bizler hazırlığımızı tamamlamıştık ve gerekli prosedürleri yerine getirmek için bekliyorduk. Bu yüzden de Açık Bankacılık ile ilgili gelişmelerde hep bir adım önde durmaya devam ettik. Açık Bankacılık fonksiyonlarında cüzdanları para transferlerine entegre ederek müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıran bir başka ilki daha gerçekleştiriyoruz. Globalin en güçlü şirketlerinin bizi tercih etmesinin nedenleri bunlar. Şu anda işlemlerin yüzde 53’ünü fast aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Güçlü para transferi ortaklarımızla Türkiye’de yakaladığımız başarının ardından bölgeye de beraber girme kararı aldık. Yeni girdiğimiz tüm pazarlarda global iş ortaklarımızla yaptığımız analizlerin ardından pazar olgunlaştığında uluslararası para transferini başlatıyoruz” diye konuştu.

 

‘Hedefimiz para transferinde 30 saniyenin altına inmek’

 

FAST ile birlikte para transferinde yepyeni bir dönemin aralandığını belirten Adem Aykın, “FAST oyunun kurallarını tamamen değiştirdi. Şu anda FAST sistemi ile gönderimler 100 bin TL ile sınırlandırılmış durumda. Sene sonuna kadar bu limitin 300 bin TL’lere kadar ulaşmasını bekliyoruz. Bu da para transferinde ciddi bir işlem hacmini beraberinde getirecek. Bu sayede rekabetin daha da artmasını bekliyoruz” dedi. Adem Aykın, hızlı işlemlerde tanımlamaların da farklı bir boyuta geçtiğini vurgulayarak “Öncesinde para transferi işlemlerinin tamamlanması 20 dakikaları buluyorken, FAST sonrasında 1 ila 3 dakika içinde para karşı tarafın hesabına geçmiş oluyor. FAST ile anlık transfer kavramı da değişti. Artık 30 saniyenin altındaki para transferlerine ‘anlık’ demiyoruz ve bu süreyi 30 saniyenin altına çekmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

‘Yıl sonuna kadar yeni ürünümüzü faaliyete alacağız’

 

Adem Aykın, yurtdışı para transferi hizmetinde yıl sonuna kadar bir ilki daha uygulamaya alacaklarını belirterek, “14 yıllık bilgi birikimi ve tecrübemiz, global partnerlerimizin bölgesel operasyonlarda bizi tercih etmesini sağladı. Bu noktada tüm şirketlerin birlikte rekabet edebileceği bir platform üzerinde çalışıyoruz. Yıl bitmeyen faaliyete alacağımız bu uygulama, hem pazardaki önemli bir boşluğu dolduracak hem de ciddi bir işlem hacmini beraberinde getirecek. Para transferindeki öncülüğümüzü daha da güçlenerek devam ettireceğiz. Amacımız, öncesinde bankalar üzerinden gerçekleştirilen klasik sistemlerin yerine, yenilikçi ve kolaylığı hedef alan çözümler sağlamak” dedi.