2015 yılının eylül ayında yapılan Model X lansmanında, firma sahipleri tarafından “Gelmiş geçmiş en güvenli SUV” olduğu iddia edilen Tesla Model X’in üretiminde meydana gelen bir hatadan dolayı geri çağırma işlemleri başlatıldı. Yapılan güvenlik testlerinde, 26 Mart öncesinde üretilen Model X’lerin koltuklarında bir üretim hatası olduğu tespit edildi. Hemen harekete geçen firma yetkilileri, tüm müşterilerine e-posta ile bilgi göndererek, 26 Mart öncesinde üretilen araçların geri getirilmesini talep etti.

Kabahat Tesla’da değil

Aracın güvenliği söz konusu olduğunda tüm sorumluluk Tesla firmasında olsa da aslında sorun kendilerinden kaynaklanmıyor. Otomobilin koltuklarını üretmek için anlaşılan harici firmanın koltuk pozisyonlarını yanlış tasarlamış olması soruna sebebiyet veriyor. Yapılan güvenlik testlerine göre, Model X’lerin kaza anında arka koltukların pozisyonlarında kayma yaşanabiliyor.

Henüz hiçbir kullanıcı tarafından şikayet gelmemiş olmasına karşın, işi şansa bırakmak istemeyen Tesla firması, herhangi bir kaza anında koltukların yanlış pozisyonu yüzünden müşterilerinin yaralanmalarına neden olacak bir durumla karşılaşmamak için koltukları değiştirmeye başladı. Üretim konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını belirten Tesla yetkilileri, fabrikanın tam hızla çalıştığını haftada 750 adet Model X üretildiğini de açıkladı.

Yaklaşık 2.700 Model X’in geri çağrıldığı açıklanan Tesla firmasının yaşadığı bu ilk sorun değil. Kasım 2015 tarihinde de Model S sedan araçlarında bir sorun daha yaşanmış, 90.000 araç emniyet kemerlerindeki hatalarının düzeltilmesi maksadıyla geri çağrılmıştı.