Currency Cloud finans operasyonlarını eski Intelligent Environments CFO’su Fiona Tee’ye emanet etti. Finans sektöründe 20 yılı aşkın deneyimi bulunan Fiona Tee, bundan böyle Londra merkezli global ödeme işlem servisinde CFO olarak görev yapacak. Şirketin finans, insan kaynakları, uyumluluk ve operasyon departmanlarının uluslararası arenada gelişimi Tee’nin sorumluluğunda olacak. Tee ayrıca Currency Cloud’ın ABD ve Asya pazarlarındaki büyümesine zemin hazırlayacak iş ortaklıkları için bağlantıları kuracak.

Kısacası Fiona Tee’yi zorlu bir mesai bekliyor. Yeni patronu, Currency Cloud CEO’su Mike Laven’in ise çiçeği burnunda CFO’dan beklentileri hayli büyük. Tee’nin ödeme sektörü üzerinde güçlü bir yaklaşımı olduğunu belirten Laven, daha önceki yönetim görevlerinin çeşitliliğinin de buna işaret ettiğini söyledi.

Fiona Tee, ödeme sistemlerine yabancı değil

Intelligent Environments öncesinde Fiona Tee yine CFO olarak Omnico Group’ta çalışmıştı. Bunun öncesinde ise MasterCard, Anite ve Mondex International gibi yüksek profilli şirketlerde yine yönetici olarak görev almıştı.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise kendisini ticarete odaklı biri olarak tanımlayan Tee şunları söyledi; “Benim için CFO pozisyonu sadece rakamlarla uğraşmaktan çok daha fazla anlam taşıyor. Beni ‘girişimci CFO’ olarak tanımlıyorlar. Stratejik ve ticari ekiplerle sıkı bir iş birliği içinde çalışarak, Currency Cloud’a heyecan verici yolculuğunda rehberlik etmek istiyorum.”