Samsung’un bir süre önce Çin pazarında resmi çıkışını gerçekleştiren mobil cüzdanı Samsung Pay, ülkenin en büyük e-ticaret platformu Alibaba’nın desteğini arkasına aldı. Samsung tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre, Güney Koreli teknoloji devinin mobil ödeme sistemleri, bundan böyle Alibaba’nın finansal girişimi Alipay ile uyumlu çalışacak.
Samsung’a Çin pazarında önemli bir avantaj sağlaması beklenen bu iş ortaklığı ile birlikte 450 milyonun üzerinde Alipay kullanıcısı, ödeme bilgilerini Samsung Pay cüzdanında saklayabilecek. Çin pazarında büyük kurgulamasına karşın, beklediği ivmeyi bir türlü yakalayamayan Samsung’un da bu sayede ülkedeki satışlarını artırması bekleniyor. Mobil ödeme desteği Alibaba tarafının da işine gelecek. Son yıllarda kullanıcıların hızla mobile kaydığı bilinen Alibaba’nın, mobil olarak ürün arayan ve alışveriş yapan müşterilerine daha işlevsel yöntemler sunmak adına böyle bir iş birliği kurduğu tahmin ediliyor.
Samsung Pay, rakibi Apple Pay’den sadece bir ay sonra, geçtiğimiz mart ayında Çin pazarına girmişti. Ülkedeki bankalar arası para transferlerini domine eden China UnionPay ile anlaşan Samsung, bu ikinci anlaşmayla Çin’deki varlığını bir hayli güçlendirecek gibi görünüyor. Çin pazarı, özellikle mobil ödeme sistemleri ve fintech genelinde görülen olgunlaşma ve kullanıcıların yeni nesil ödeme yöntemlerine sıcak bakması nedeniyle adeta bir cevher gibi büyük küçük tüm fintech girişimlerini kendine çekiyor.