Apple’ın uzun yıllardır devam ettirdiği iPhone model döngüsü 2016 yılıyla birlikte sona eriyor. Adına tic-toc denen ve pek çok teknoloji devinin işlemci, akıllı telefon gibi sık güncellenen ürünlerde kullandığı bu tür döngüde bir yıl büyük güncellemelerin yapıldığı ana model (örneğin iPhone 6) yayınlanıyor, ertesi yıl ise bir ara model (iPhone 6S) çıkıyor ve bu süreçte şirket kendine iki yıllık bir inovasyon süreci sağlamış oluyor.

Apple da iPhone 3G’den bu yana bir yıl ana modeli çıkardı ve ertesi yıl bizi S takılı bir modelle karşıladı. Son olarak geçtiğimiz yıl sonunda tanıtılan iPhone 6S ve 6S Plus, bugün halen piyasadaki en güncel model olarak varlık gösteriyor. Bu yılın sonbaharında normal koşullarda iPhone 7’nin yayınlanması gerekiyordu. Ne var ki Apple, iki yıllık tic-toc döngüsünü bozarak, bu yıl büyük güncellemeler içeren bir cihaz çıkarmayacağını duyurdu. Diğer bir deyişle, iPhone 7 büyük olasılıkla 2017 yılına kalacak.

Sonbahar aylarında tanıtılacak olan modelin ismi ise şimdilik belli değil. Ancak bu cihazdaki en büyük yenilik, kulaklık çıkışının tamamen iptal edilmesi ve tüm bağlantıların Lightning arabirimi üzerinden yapılması olacak. Daha fazla inovasyon için ise 2017 sonunu beklememiz gerekece.