Yayın hayatına Twitter’dan ayrı bir uygulama olarak başlayan Periscope, son güncellemeyle birlikte mikro blog servisine tamamen gömülmüş oldu. Facebook’un canlı yayın hamlesine seyirci kalmak istemeyen Twitter, kendi canlı yayın servisi Periscope’u tweet’lerin içine gömme özelliğini aktif ediyor.

Hem iOS hem de Android mobil işletim sistemlerinde geçerli olacak özellik ile Twitter’ın mobil kullanıcıları, tek bir tuşa basarak Periscope altyapısı ile kendi canlı yayınlarını doğrudan haber akışında paylaşabilecekler.

Twitter ve Periscope için yayınlanan son güncellemeyle aktif olan özelliği kullanabilmek için en yeni sürümlerin cihaza indirilmiş olması gerekiyor. Bunun ardından Twitter’a girip standart bir tweet atar gibi yazma ekranına girildiğinde, kullanıcılar Periscope tuşunu görebiliyor. Buradan başlatılan canlı yayın, haber akışında da eş zamanlı olarak paylaşılıyor.

Sosyal medyanın yeni fenomeni haline gelen canlı yayınların 5 yıl önce değil, bugün popüler olabilmesini sağlayan temel unsur aslında bağlantı hızlarının inanılmaz artışı oldu. Genişbant internet ile sağlanan yüksek indirme ve yükleme hızları sayesinde yayın yapmak isteyen her kullanıcı bu özellikten faydalanabiliyor.