Geçtiğimiz günlerde Japonya’da resmen kullanıma açılan Pokémon GO kısa sürede ülkeyi etkisi altına aldığı gibi insanları son derece sıra dışı bir soruyla da karşı karşıya bıraktı. Sosyal medyada bir anda sayıları artan paylaşımların tek bir iddiası var: Japonya’daki evcil hayvanlar Pokémon’ları görebiliyor…

Her Şey Doğru Zamanda Doğru Yere Bakmaktan İbaret

Artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerine kurulan Pokémon GO oyununda akıllı telefonlar kameradan gelen gerçek görüntülerin üzerine sanal yaratıklar oluşturuyor. Rastgele üretilen yaratıklar bazen olur olmadık yerlerde insanların karşısına çıkıyor. Yabancı birinin bahçesinde, polis karakolunun penceresinde ya da Boğaz Köprüsü’nün ucunda Pokémon’a denk gelmez gayet olası bir durum.

Japonya’da bu olay çok daha farklı biçimde ele alınmış. Evcil hayvanların doğru zamanda doğru yere bakmaları sayesinde sanki Pokémon’ları görüyorlarmışçasına birçok fotoğraf çekilmiş. Sosyal medya üzerinde birçok insan kendi evcil hayvanının fotoğrafını çekerek yeni bir akımın oluşmasını sağlamış. Ortaya da böyle komik görüntüler çıkmış.

İşte Pokémon’ları görebilen sevimli hayvanlar: