Barclaycard, bPay temassız ödeme hizmetlerini, saat ve fitness bilekliklerine takılabilen küçük bir donanım ile genişletiyor. bPay Loop adını taşıyan ve saatlerin kordonuna iliştirilen bu silikon kasa, içinde barındırdığı NFC çipi sayesinde her türlü giyilebilir cihazı temassız işlem destekli hale getiriyor.

Birleşik Krallık merkezli bir fintech startup’ı olarak 2014 yılında kurulan bPay, ülkede kayıtlı bir Visa veya MasterCard sahibi olan herkese hizmet sunuyor. Bunun için kart sahibinin Barclaycard müşterisi olması gerekmiyor. Kullanıcılar mobil uygulama aracılığıyla ya da bPay’in internet portalini kullanarak dijital cüzdanlarına para ekleyebiliyorlar.

İki yılda 100 binin üzerinde satan bPay ilk olarak bir bileklik olarak yayınlandı. Daha sonra bir çıkartma olarak da kullanıcılara sunuldu. Yayınlanan bu yeni Loop ürünü ise temassız ödeme yapabilmek için yeni bir giyilebilir cihaz almak istemeyen, mevcut saatine ya da bilekliğine bu özelliği eklemek isteyenlerin ihtiyacını karşılıyor.

İsveçli saat üreticisi Mondaine ve giyilebilir teknoloji ürünleri satıcısı Garmin ile anlaşan Barclaycard, Loop’u 19,99 pounda satıyor ve dileyen müşterilere bu iki markanın seçili ürünleriyle birlikte ücretsiz sunuyor.