Fintech dünyasının önemli oyuncularından Lending Club, geçtiğimiz aylarda yaşanan evrak manipülasyonuyla sarsılmış ve şirketin CEO’su Renaud Laplanche, kendi kurduğu şirketten apar topar istifa etmek zorunda kalmıştı. Şirketin en büyük yatırımcısı Hans Morris ve daha önce CMO görevinde bulunan Scott Sanborn o dönemde geçici eş başkanlar olarak şirket yönetimine geçmişti.

Aradan geçen iki ayda Lending Club ilk şoku atlattı ve Scott Sanborn, şirketin yeni CEO’su olarak atandı. Hans Morris ise icra kurulunda başkanlık görevini aldı. San Fransisco merkezli şirket, düzeni oturttuğunun sinyallerini verdiği bu açıklamanın ardından hisselerinde de yüzde 6’lık bir artış gördü.

Lending Club yeni CEO atarken, personelde de kesintiye gitti. İş gücünün yüzde 12’sine denk gelecek şekilde, 179 şirket çalışanını işten çıkaran fintech kuruluşu, “yatırımcılarının güvenini eski haline getirmek zaman alacaktır” itirafında bulundu. Şirket kredi hacminin 2. çeyrekte, ilk çeyreğe oranla yüzde 30 azalmasını bekliyor. İlk çeyrekte şirketin toplam borç hacmi 2,75 milyar dolardı.