İki yıl önce müzik yapımcısı Jay-Z tarafından Norveçli geliştirici şirket Aspiro’dan 56 milyon dolara satın alınan online müzik servisi Tidal, bir kez daha el değiştirebilir. Sunduğu yüksek kaliteli Hi-Fi parçalarla Apple Music ve Spotify gibi rakiplerinden ayrılan Tidal için potansiyel bir müşteri olduğu belirtiliyor.

Üstelik bu müşteri hiç de yabancı değil; Apple Music ile bu alanda iyi bir ivme yakalayan iPhone üreticisinin, Tidal’i de bünyesine katarak online müzik sektöründeki varlığını güçlendirmek istediği belirtiliyor. Bahsi geçen satın almayla ilgili Apple veya Tidal tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Spotify ile sert bir rekabete girişen Apple, Tidal’i satın alabilirse, sadece yüksek ses kalitesinde müzik sunmakla kalmayacak. Aynı zamanda bugüne kadar Tidal saflarında yer alan, Jay-Z ile yakınlığı bilinen pek çok müzisyen de doğrudan Apple Music cephesine katılmış olacak. Servisin sahip olduğu milyonlarca ücretli abone de Apple’ın hayır demeyeceği bir detay olsa gerek.