Yazılım sorunları nedeniyle bir türlü başı dertten kurtulmayan Volkswagen, şimdi de kilit sistemindeki dijital bir güvenlik açık sebebiyle gündeme geldi. 1995 yılından bu yana üretilen tüm Volkswagen araçlarındaki dijital kilit sisteminde kullanılan altyapıda ileri seviye güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Kötü niyetli kişilerin doğru ekipmanları bulmaları halinde Volkswagen marka otomobilleri çalmaları an meselesi.

Volkswagen Otomobillerin Akıbeti Hacker’ların İnsafına Kaldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Austin kentinde düzenlenen Usenix isimli güvenlik konferansında Volkswagen marka otomobil sahipleri için şok edici bir açıklama yapıldı. Birmingham Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı ve Kasper & Oswald firmasında görev yapan birkaç Alman mühendis tarafından yayımlanan makalede yaklaşık 100 milyon Volkswagen otomobilde kullanılan uzaktan kumandalı dijital kilit sisteminde kolaylıkla aşılabilir güvenlik açığının olduğu söylendi.

Yayımlanan makalede, son yirmi sene içerisinde satılan tüm Volkswagen otomobillerin aynı teknik altyapıyı kullandıkları ve aynı güvenlik açığına sahip oldukları ortaya çıktı. Sadece Volkswagen de değil, Audi ve Skoda markalarının da aynı sistemi kullandıkları söylendi. Tespit edilen güvenlik açığından faydalanacak olan hacker’ların benzer teknolojiyi kullanan başka markaların da güvenliğini kırmalarının an meselesi olduğu belirtildi. Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Ford, Mitsubishi, Nissan, Opel ve Peugeot markalarının da benzer teknolojik altyapıyı kullandıklarını vurgulayan araştırmacılar, acilen güvenlik güncellemesinin yapılması konusunda firmaları uyardılar.

wireless-received-vw-hack

40 Dolarlık Cihaz Tüm Güvenlik Bariyerlerini Aşıyor

Araştırmacılar tarafından sunulan raporda, Volkswagen yetkililerinin günümüz teknolojisi için oldukça basit bir şifreleme sistemi kullandıklarını, yirmi senedir aynı teknolojiyi kullanmakta ısrar ederek hacker’lara açık kapı bıraktıklarını belirtiyorlar. Söylenilene göre internet üzerinden 40 dolara satın alınacak bir cihaza doğru dosyalar yüklenerek milyonlarca Volkswagen otomobilin kapısı kolaylıkla açılabiliyor.

Makaleyi yayımlayan araştırmacılar ayrıca, Volkswagen’in en son ürettiği Golf 7 modelinden itibaren bu teknolojik altyapının değiştiğini, yeni nesil araçlarda her otomobil için özel şifreli veriler üretilerek bu gibi saldırılara karşı koruma sağlandığını açıkladılar. Ancak yine de 100 milyon Volkswagen’in güvenliği konusunda net bir cevap verilmiş değil.