Eğer şirketinizin ismi Samsung ya da Apple değilse, akıllı telefon pazarı sizin için kurtlar sofrasından da öte bir hal almış olabilir. Yapılan araştırmalara göre iki firmanın toplam satış miktarı tüm akıllı telefon pazarının yarısından fazlasını kaplıyor. Haliyle geriye kalan akıllı telefon üreticileri gün geçtikçe incelmekte olan pasta dilimini kendi aralarında paylaşmak durumundalar.

Dev Firmalar Kırıntılarla İdare Etmek Zorunda

Amerika’daki akıllı telefon pazarını inceleyen uzmanlar, pazarın yarısından fazlasında hakimiyet kuran Apple ve Samsung’un tekelleşmeye başladığını, diğer teknoloji devi markaların sahip oldukları pazar paylarının iyice küçüldüğünü söylüyorlar. Yapılan araştırma Amerika ile sınırlı olsa da dünyanın geri kalanında tablo çok da farklı değil.

Mobile-Payments-competition

Akıllı telefon piyasasının sahibi iki teknoloji devinin ardından gelen LG firması, yaptığı atılımlarla en başarılı üçüncü isim olarak göze çarpıyor. LG dışındaki firmalar için durum o kadar da iyi değil. Pazar payları iki haneli rakamlara sahip olamayan diğer markalar en azından LG’yi yakalamayı hedefliyorlar.

T-Mobile Raflarında HTC 10 Yok

Özellikle Amerika’da kısa süreli başarı yakalamış olan HTC’nin durumu şu sıralar hiç de iç açıcı değil. Çinli firmanın Amerika’daki akıllı telefon pazarında deyim yerindeyse dibe vurduğu göze çarpıyor. İş o kadar kötü bir duruma gelmiş ki, 9to5Google’ın yaptığı habere göre T-Mobile mağazaları HTC’nin amiral gemisi diye tabir edilen en güçlü telefonlarını dahi satmamaya başlamış.