Geçtiğimiz hafta Uber ile yollarını ayırdığını açıklayan Google’ın gerçek planı sonunda ortaya çıktı. Meğer Google’ın aklında Uber’e rakip olmak varmış.

Google’ın sahibi olduğu Waze şirketi, sonbahar aylarından itibaren San Francisco’da araç paylaşım servisini hayata geçirecek. Wall Street Journal gazetesine röportaj veren firma yetkilileri, geliştirdikleri projenin Uber ve Lyft’ten farklı olarak para kazanma aracı değil, müşteriler için en ucuz taşıma alternatifi olacağını belirttiler.

İşe Giderken Toplu Taşıma Tercih Edenlere Alternatif

Waze şirketi yetkilileri, Wall Street Journal’a verdikleri röportajda sunacakları hizmeti anlatılar. Her sabah evden işe giden insanlara, kullandıkları toplu taşıma araçlarına alternatif ürettiklerini belirttiler. Geliştirdikleri sistemin oldukça ucuz olacağının altını çizen Waze yetkilileri, ilk etapta San Francisco’da pilot uygulamaya geçirecekleri araç paylaşım projesinin kilometre başına 50 sent gibi makul bir ücretle sunulacağını da söylediler.

waze

Kişi başına günde en fazla iki defa hizmet verecek olan Waze; Uber ve Lyft’ten farklı olarak kişiye özel taksi servisi sunmak yerine, aynı istikamete giden yolcuları bir araya getirmek üzerine yoğunlaşmak istiyor. İşe giderken araçlarına binip tek başlarına seyahat eden insanlara hem yol arkadaşı hem de ek gelir sağlayacak olan bu sistemin en güzel yanlarından biriyse, hiçbir işlemde Google’un komisyon almayacak oluşu.