Şu sıralar hareketli günler geçiren araç paylaşım servisi Lyft’in kendine iyi bir alıcı aradığı, hatta potansiyel alıcıları arasında Google, Apple ve GM gibi isimlerin olduğu dedikodu kulislerinde konuşuluyordu. İsmi geçen firmaların nasıl bir teklifle Lyft’in kapısını çaldıkları bilinmez ama adı alıcılar arasında olan Uber’in yaptığı çıkış bir anda gündemi değiştirdi. Uber, son yapılan değerlemede 5,5 milyar dolar seviyesinde olduğu açıklanan Lyft’in en fazla 2 milyar dolar etmesi gerektiğini ileri sürdü.

Gerçek Değerinin Yarısını Bile Teklif Etmedi

Bloomberg’in haberine göre adı Lyft’in alıcıları arasında gösterilen Uber, firmaya 2 milyar dolar civarında bir teklif götürdü. Lyft yetkililerinin beklentilerinin oldukça altına kalan bu teklif hiç düşünülmeden reddedildi elbette. Olumsuz sonuçlanan satın alma girişimine rağmen geri adım atmayan Uber CEO’su Travis Kalanick, “İçinde bulundukları durum göz önüne alındığında Lyft’in daha fazla etmeyeceği kesin,” sözüyle gündemi değiştirdi.

uber-vs-lyft

Banka Hesaplarında Servet Yatıyor

Uber’in bu sıra dışı çıkışına Lyft yetkililerilerinden bir yanıt gelmedi ama beklentilerini yüksek tutmakta kararlı gözüküyorlar. Firma yetkilileri satış işleminin gerçekleşebilmesi için en az 9 milyar dolar seviyesine bir teklif bekliyorlar. Recode sitesine göre Lyft’in son aldığı yatırımların ardından değeri 5,5 milyar dolar olarak belirlenmişti. Hatta firmaya yakın olan isimlerin belirttiğine göre Lyft’e ait banka hesaplarında 1,4 milyar dolar nakit para bulunuyor.