Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli bankaları güçlerini birleştirerek siber saldırılara karşı daha güçlü bir altyapı kurma planı yapıyor. Olası saldırıları daha gerçekleşmeden evvel önlemek ve kayıtlı bilgilerin daha güvenli bir alanlarda saklanması üzerine kurulacak olan işbirliğinin yakın zamanda aktif hale geleceği Wall Street Journal gazetesinde yayımlandı.

Bankalar Kardeşliği

Bank of America, Bank of New York Mellon, Citi, Goldman Sachs, Morgan Stanley, State Street, Wells Fargo ve JPMorgan Chase bankalarının güçlerini birleştireceği bu büyük güvenlik operasyonunun arkasında birkaç yıl evvel gerçekleşen saldırılar yatıyor. Bilindiği üzere 2014 yılında bahsini ettiğimiz bankalara da zarar veren dev bir güvenlik sızıntısı yaşanmıştı. 76 milyon müşterinin hesaplarını etkileyen bu büyük siber saldırı sonucunda bankalar güçlerini birleştirerek siber saldırılara karşı elerini güçlendirme kararı aldırlar.

morgan stanley

Sekiz bankadan oluşan güvenlik ittifakı içerisindeki 7.000 finansal birimin güvenliğinin artması için kollar sıvandı. Birbirleri ile ortaklaşa çalışma içine giren sekiz banka, bilgilerini kendi aralarında paylaşmak şartıyla daha güçlü bir altyapı kuracak. Bu sayede saldırganlar çok daha kompleks bir hedefle karşılaşacaklar. Wall Street Journal, tıpkı bir savaş oyununa dönüşen bu güvenlik hamlesinin, savunmayı artırmak için birden fazla oyuncunun güçlerini birleştirmesine benzetti.