Sadece dijital hizmet sunarak yeni nesil bankacılık akımının önemli temsilcilerinden biri olmayı başaran Mondo, başarısını katmerleyerek bankacılık lisansı almayı başardı. 18 ay gibi kısa bir geçmişi olmasına rağmen boyundan büyük işlerin üstesinden gelen Mondo, Birleşik Krallık’ta resmen banka olma yetkisini elde etti.

Hedefine 18 Ayda Ulaştı

2015 yılında kurulan Mondo, bankacılığın temellerini değiştirmek için yola çıkan bir startup olarak biliniyor. Kısa süre içerisinde adını İngiltere’de en hızlı büyüyen girişim olarak duyuran Mondo, sadece bir sene içerisinde 200 bin kişiye hizmet vermeye başladı. Müşterilerine tıpkı ülkemizdeki ininal gibi ön ödemeli kart sunan firmanın şu ana kadar 30 bin adet kart satışı gerçekleştirdiği açıklandı.

mondo card

Banka lisansını aldıktan sonra gelişimini hızla sürdüreceklerini belirten Mondo yetkilileri, ön ödemeli kartların dışında, yeni nesil hızlı ödeme teknikleri sunmaya başlayacaklarını söylediler. Banka olunca önlerindeki pek çok engelin kalktığını ve bu sayede müşterilerine artık daha iyi hizmet vereceklerinin altını çizen yetkililer, yeni nesil Mondo kartlarının da yapım aşamasında olduğunu, 2017’nin başında yepyeni bir sayfa açacaklarını belirttiler.

Bilindiği üzere yakın zamanda Alman menşeli startup olan Number26 da bankacılık lisansı almıştı. Darısı ülkemizdeki örneklerinin başına.