Fintech dünyasının kalbinin attığı yerlerin başında gelen Birleşik Krallık’ta temassız kart kullanmayı tercih edenlerin sayısı çek kullanan kişi sayısını geçti. Mintel isimli araştırma firmasının ortaya koyduğu verilere göre, teknolojik yeniliklere ilgi gösteren yeni neslin temassız kart kullanıma olan yatkınlığı, çek kullanım oranını tarihin en düşük seviyelerine geriletmeye yetti.

Çek Kullanımı Tarihin En Düşük Seviyesinde

Analiz ve araştırma firması Mintel’in yayımladığı rapora göre, 2015 yılında Birleşik Krallık’ta çek kullanım oranı yüzde 31 seviyesine geriledi. Böylece tarihte ilk kez, Britanyalıların ödeme tercihlerinde en son sıraya çek kullanımı yerleşti. Temassız kart kullanma oranının yüzde 39 seviyelerinde olduğu belirtilen raporda, her geçen gün bu oranın büyüdüğünün de altı çizildi.

samsung pay

Birleşik Krallık Kredi Kartları Merkezi’nin yaptığı resmi açıklamada da temassız işlem hacminin arttığı ortaya çıktı. 2015 yılında 1,05 milyar temassız işlem yapılırken, bu sayı 2016 yılının ilk yarısında 1,1 milyar seviyesine kadar çıktı.

İnsanların Ödeme Alışkanlıklarını Kırmak Zor

Temassız işlem hacminin kısa süre içerisinde yüksek bir ivme yakaladığını belirten Mintel analisti Rich Shepherd, ilk olarak 2007 yılında ortaya çıkan temasız işlem teknolojisinin yeni yeni insanların hayatına girmeye başladığını belirtti. İnsanların ödeme alışkanlıklarının değişmesinin zor olduğunu vurgulayan Shepherd, yeni nesil ödeme sistemlerinin zamanla daha fazla noktada kullanılacağını da ümit ettiğini söyledi.