Mobil reklamcılıkla ilgili en önemli konuların başında şüphesiz performans geliyor. İnternet hızı yeterli olmayan kullanıcılara bile kesintisiz çalışma imkanı sağlamak hem web sitelerinin hem de reklam verenlerin en büyük amacı.

Mobil sitelerin performansını göz önünde bulunduran Facebook, işletmelerin insanlara daha iyi mobil reklam deneyimleri sunmasını sağlayacak iki yenilik açıkladı: reklamlar için ön belleğe alma özelliği ve reklam gösterimine dair güncellemeler.

facebook advertising

Ön Belleğe Alınan Reklamlar Daha Hızlı Açılacak

Facebook, ön belleğe alma özelliği ile (yani reklamcıların sitelerinin insanlar tıklamadan önce yüklenmesi) mobil sitelerin yüklenme sürelerini azaltmayı ve Facebook’ta reklam görüntüleme deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Bu özellik, aynı zamanda reklamların üzerine tıklandığında reklam verenlerin sayfalarının yüzde 20-30 daha hızlı yüklenmesini sağlayacak.

Facebook, insanlara en iyi mobil deneyimini sunmak doğrultusunda kime, hangi reklamı göstereceğine karar verirken web sitelerinin açılış sayfalarının yüklenme hızı gibi unsurları da göz önünde bulunduracak.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi https://www.facebook.com/business/news/improving-mobile-site-performance adresindeki blog yazısında yer alıyor.