Yaklaşık 4 yıl boyunda Visa’nın CEO’luk görevini üstlenen Charles Scharf, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Boşalan koltuğa, yönetim kurulunun kararı üzerine eski American Express Başkanı Alfred Kelly’nin getirilmesine karar verildi.

Aralık Ayına Kadar Charles Scharf Danışman, Alfred Kelly CEO Olacak

1 Aralık itibarıyla görevinden resmen ayrılacak olan Charles Scharf, San Fransisco yolculuklarından yorulduğunu, Doğu Yakası’nda ikamet eden ailesine daha fazla vakit ayırmak istediğini belirtti.

Alfred Kelly

Visa’nın CEO’luk görevine getirilecek olan Alfred Kelly, 23 yıldır American Express’te görev yapıyordu.

2014 yılında Visa’nın üyesi haline gelen Kelly, 31 Ekim itibarıyla da CEO’luk görevine getirilecek. Görevinden 1 Aralık’ta ayrılacak olan Charles Scharf ise bu süre içerisinde danışman olarak şirkete hizmet verecek.

Robert Matschullat Görev Değişikliklerini Değerlendirdi

Visa yöneticilerinden Robert Matschullat, yönetim kadrosundaki değişiklikten bahsederken şu sözleri kullandı: “Charles ileri görüşlü ve işinde son derece başarılı bir CEO’ydu. Visa’nın dönüşümünde önemli rol oynayarak, ödeme teknolojileri dünyasında lider bir şirket olmamız için bize yardımcı oldu.”

Matschullat, göreve atanan deneyimli isim Alfred Kelly için de şöyle konuştu: “Yönetim kurulumuzun oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda Alfred’in bizim için en doğru lider olduğuna kanaat getirdik. Alfred’in endüstri hakkındaki derin bilgi birikiminden faydalanmayı umuyoruz. Liderlik kapasitesi ortada. Yönetim kadromuzla da güçlü ikili ilişkiler kurdu.”