İsviçre Federal Konseyi fintech girişimlerini desteklemek için üç ayaklı bir strateji önerdi. Bu planın ilk adımında topluluk fonlama servislerine destek olmak amacıyla tasfiye hesaplarında para tutmak yer alıyor. Konsey ikinci olarak fintech girişimleri için ülkenin finansal otoritesi Swiss Financial Market Supervisory Authority’nin (FINMA) takibinden (kara para aklama gözetimi hariç) muaf kalabilmeleri için bir yasal yükümlülükler sandbox’ı oluşturmayı öneriyor.

Konsey’in üçüncü önerisi ise FINMA tarafından verilecek yeni bir fintech lisansı çıkarmak. Bu lisans kredi ve borçlanma usulü çalışan fintech’leri değil; sadece mevduat hesaplarıyla çalışan girişimleri kapsayacak ve bu usulde çalışan şirketler, daha düşük sermaye gereksinimi gibi kolaylaştırılmış bir yasal düzenleme kapsamında faaliyet gösterecekler.

Geleneksel finans hizmetlerle ilgili regülasyonların dışında kalan dijital para birimi girişimlerinin pazara girişini kolaylaştırmak da İsviçre Federal Konseyinin planları arasında yer alıyor. İsviçre Maliye Bakanı Ueli Maurer, bu adımlar sayesinde daha fazla yenilikçi fintech girişimine kucak açmayı hedeflediklerini kaydederken, atılacak bu adımlar ve finans hizmetleri sektörüne genel olarak sunulan kolaylıkların İsviçre’yi fintech alanında da en iyi yasal düzenlemelere sahip ülkeler arasına yerleştireceğini ifade etti.