Samsung’un mobil cüzdanı Samsung Pay’i kullanmak için bugüne kadar aynı üreticiye ait bir akıllı telefona sahip olmak gerekiyordu. Yakın zamanda piyasaya sürülecek olan Gear S3’ün tanıtılan özellikleri arasında, Samsung Pay kullanımı için Galaxy serisi bir akıllı telefona ihtiyaç duyulmaması da yer alıyor.

Gear S3 Classic ve Gear S3 Frontier adıyla çıkacak iki akıllı saati KitKat veya daha güncel bir Android telefon ile kullanmak mümkün olacak. Sistemin nasıl çalışacağı şimdilik bilinmiyor ancak tahminler, Samsung Pay’in Android üzerindeki diğer cihazlarla da çalışır hale geleceği ya da Gear Manager uygulamasına dahil edileceği yönünde.

Yaz mevsiminin sonunda Apple’ın Apple Watch Series 2’yi tanıttığı dönemde, Samsung da kendi akıllı saatini tasarlamakla meşguldü. Bu en yeni modelde göze çarpan özellik ise 4 güne kadar giden pil ömrü ve GPS olarak sıralanıyor. Ayrıca saatin akıllı telefondaki yönetim uygulaması Gear Manager’in iOS için de geliştirildiği belirtiliyor. Diğer bir deyişle Gear S3’ün iPhone cihazlarla da kullanılabilmesi bekleniyor.