Atlanta merkezli nakit yönetimi yazılımı sağlayıcısı Online Banking Solutions (OBS), bankacılık devi Fiserv bünyesine katıldı.

Bu yeni alımla ticari bankacılık çözümleri portföyünü zenginleştirdiğini belirten Fiserv, OBS’nin tamamlayıcı ürünlerinin mevcut hizmetlere iyi ayak uyduracağını kaydetti.

OBS’nin e-işletme bankacılık becerilerinin dijital kanallar için geliştirilmiş, kolay kullanımlı arayüzlere sahip olduğunu ve akıllı telefon, tablet ve giyilebilir cihazlar üzerinden bildirim ve doğrulama imkanı tanıdığını dile getiren Fiserv yetkilileri, “Tek bir platformda birden fazla cihaz arasında tekil bir deneyim sağlamak böylelikle mümkün oluyor” dedi.

OBS’nin “Messenger” adını taşıyan çözümleri, Fiserv’e ait Signature, Premiere ve Cleartouch gibi temel işlem çözümlerine entegre çalışıyor. Yıl bitmeden tamamlanması beklenen satın alma sonrasında ise DNA çekirdek sistemi de bu listeye eklenecek.

Fiserv ile satın alma öncesinde de oturmuş bir ilişkileri olduğunu belirten OBS CEO’su Dan Myers, iki şirketin BankUnited gibi ortak müşterilerine dikkat çekiyor. OBS ayrıca Fiserv’in rakibi konumunda olan Jack Henry & Associates ve ProfitStars bölümü ile FIS (FIS’in BancLine çekirdek sistemi ve OBS Woodforest National Bank’da kullanılıyor) gibi oyuncular da dahil olmak üzere diğer bankacılık yazılım tedarikçileriyle entegrasyon deneyimi bulunuyor.