17 Ekim 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Zenmonics, Fidelity National Information Services firmasından yatırım aldı

IDC Fintech 100 şirketleri arasında yer alan ve bir finans kurumunun tüm iletişim kanallarını tek bir platformda birleştiren yenilikçi yazılım tedarikçisi Zenmonics, Fidelity National Information Services tarafından yatırım aldığını açıkladı.

Yapılan resmi açıklama anlaşmanın, iki şirket arasındaki uzun ve başarılı bir ortaklığın doğal gelişimini temsil ettiği ifade edildi. Yatırım, Zenmonics’in agresif büyümesine devam etmesini ve piyasadaki en yenilikçi çözümlerden olan channelUNITED platformunun kapasitesini genişletmesini sağlayacak.

Zenmonics kurucusu ve CEO’su Riaz Syed, “Bu yatırım firmamız için önemli ve heyecan verici bir dönüm noktasını oluşturuyor. Mevcut müşterilerimize sunduğumuz inovasyonları ve kapasitemizi artırmamızı sağlarken, aynı zamanda farklı piyasalara da ulaşmamızı sağlıyor. Dünyanın önde gelen fintech firması FIS ile ortak iş yapmak, müşterilerimizin ve pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için bizi en iyi şekilde konumlandıran eşsiz bir fırsat” açıklamasında bulundu.

Fiserv ve DadeSystems otomatik alacak işlemleri için ortaklık kurdu

Uluslararası finansal hizmetler teknoloji çözümleri sağlayıcısı olan Fiserv ve DadeSystems, finansal kurumların alacaklarını işlemelerini otomatikleştirmek adına uygulama geliştirmek üzere el sıkıştıklarını açıkladılar. Fiserv tarafından sunulan bağlantı noktası hizmetleri ile DadePay AR Automation’ın geliştirdiği hizmet olarak yazılım (Software as a Service – SaaS) çözümleri ortak biçimde kullanılacak.

Fiserv firmasının sunduğu ticari bankacılık paketine tamamlayıcı olarak geliştirilecek olan çözüm, işletmelerin alacak maliyetlerini azaltmalarına ve hesapların doğrulanmasına yardımcı olacak.

Fiserv Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı John Dangoia, “İşletmeler için ödeme tahsilini manuel olarak yapmak çok fazla zamana ve kaynağa mal oluyor. DadePay AR Automation ile finansal kurumların ve işletmelerin alacaklarını manuel olarak tahsil etme zahmetinden kurtarıyor, müşteri ilişkilerini daha zenginleştirmelerini sağlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Genmega ATM’lerinden bitcoin satın almak artık mümkün!

LibertyX ve Genmega firmaları ortaklık kurarak ATM üzerinden kredi kartı ile bitcoin alma çözümünü geliştirdiler. ABD’de kullanımda olan 100 binin üzerinden Genmega ATM’sinden bitcoin satın almak artık mümkün. Bu ortaklık sayesinde herhangi bir Genmega ATM’sine, LibertyX yazılımı eklemesi yapılarak tüketicilere bitcoin satın alma imkanı sunulabiliyor.

LibertyX Kurucu Ortağı ve CEO’su Chris Yim, “Son beş yıldır kripto para satın almayı daha kolay hale getirmek için yorulmak bilmeden çalışıyoruz. Şimdi de zamanın ötesinde bir ATM sistemi ile kripto para satın alma deneyimine sadelik, kolaylık ve güven getiriyoruz” şeklinde konuştu.

American Express dijital kredi girişimi ezbob ile anlaştı

Küresel ölçekte ödeme hizmetleri sağlayan American Express, küçük ve orta ölçekli işletmelere online finansal çözümler sunan ezbob ile yeni bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Ortaklık sayesinde American Express kurumsal müşterileri, yılda yüzde 3 olan sabit faiz ile ezbob girişiminden 300 bin sterline kadar kredi başvurusunda bulunabilecekler. Ezbob ile kredi alan American Express müşterileri, 40 bin üyelik ödül puanı elde edecekler.