Softtech ve İşNet, kurumların oltalama saldırılarına karşı çalışanlarını test etmesini, eğitim süreçlerini yönetmesini ve şüpheli e-postalara müdahale etmesini sağlayan yerli siber güvenlik çözümü Zoka Suite için stratejik iş birliğine imza attı.

Softtech, siber güvenlik alanındaki ürün portföyüne Zoka Suite’i ekledi. Oltalama simülasyonu, çalışan eğitimi ve şüpheli e-postaların analiz ve yönetimini bir araya getiren platform, kurumların çalışan farkındalığını geliştirmesine ve şüpheli içeriklere müdahale süreçlerini yönetmesine olanak sağlıyor.

İş birliği kapsamında Softtech, Zoka Suite’in ürün geliştirme süreçlerinden sorumlu olacak. İşNet ise çözümün kurumsal müşterilere ulaştırılmasında satış, pazarlama ve hizmet süreçlerini üstlenecek.

İşNet’in siber güvenlik tarafındaki ürün ve hizmet yatırımları Fintechtime’da daha önce de gündeme gelmişti. Şirket, Nisan 2026’da kurumların riskleri erken aşamada tespit etmesine yönelik Siber Tehdit İstihbaratı hizmetini duyurmuştu.

İşNet Kurumlara Proaktif Güvenlik Yaklaşımı Sunan Siber Tehdit İstihbaratı Hizmetini Duyurdu

Oltalama Saldırılarına Karşı Testten Müdahaleye Tek Platform

Zoka Suite’in Zoka Oltalama Simülasyonu modülü, çalışanları gerçekçi oltalama senaryolarıyla test ediyor. Sistem, simülasyon sonuçlarına göre çalışanları otomatik eğitim süreçlerine yönlendirerek test ve eğitimi sürekli bir öğrenme döngüsü içerisinde yönetiyor.

Platformun Zoka Şüpheli E-posta Yönetimi modülü ise çalışanların Outlook eklentisi üzerinden bildirdiği şüpheli e-postaları otomatik olarak analiz ediyor.

Sistem, e-postaları ayrıştırdıktan sonra tehdit istihbaratı üzerinden doğrulama gerçekleştiriyor, risk skoru oluşturuyor ve belirlenen kılavuz doğrultusunda yanıt sürecini başlatıyor. Gerçekleştirilen işlemlerden elde edilen çıktılar SIEM sistemlerine de aktarılabiliyor.

İşNet, yine Nisan 2026’da zafiyet yönetimi, güvenlik operasyonları ve siber tehdit istihbaratını aynı yapı altında birleştiren Ornis ürün ailesini de tanıtmıştı.

İşNet Ornis Ürün Ailesi Tanıtıldı

Veriler Türkiye’de ve Kurum Bünyesinde Kalıyor

Zoka Suite, siber güvenlik verilerinin Türkiye’de ve kurum bünyesinde kalmasını sağlayacak şekilde konumlandırılıyor.

Çözüm; bankacılık ve finans başta olmak üzere BDDK’ya tabi kurumlar, sigorta, kamu, enerji ve telekomünikasyon gibi yüksek güvenlik ve regülasyon gereksinimlerinin bulunduğu sektörlerin güvenlik verileri üzerindeki kontrolünü korumasına olanak tanıyor.

“Siber güvenlikte insan faktörünü güçlendiren kapalı bir döngü sunuyoruz”

Softtech Genel Müdürü M. Bülent Özçengel, Zoka Suite’in ekosisteme sunacağı katkıya ilişkin şunları söyledi: “Siber saldırılarda insan unsurunun hâlâ belirleyici bir rol oynaması, çalışanların günlük iş süreçlerini hedef alan tehditlere karşı teknolojik önlemlerin farkındalık ve eğitimle desteklenmesi gerektiğini gösteriyor. Softtech olarak geliştirdiğimiz Zoka Suite; oltalama simülasyonu, çalışan eğitimi ve şüpheli e-posta yönetimini tek platformda bir araya getirerek kurumlara testten müdahaleye uzanan bütüncül bir güvenlik yaklaşımı sunuyor. İşNet ile gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliği sayesinde Softtech’in mühendislik ve ürün geliştirme gücünü, İşNet’in güçlü satış, hizmet ve müşteri ağıyla buluşturuyoruz. Böylece bu yerli çözümü daha fazla kuruma ulaştırmayı, Zoka Suite’in yetkinliklerini sürekli geliştirerek kurumların siber dayanıklılığını güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

İşNet Genel Müdürü Mehmet Fahri Can ise iş birliğine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Siber tehditlerin giderek çeşitlenmesi, kurumların siber güvenlik konusundaki ihtiyaçlarını da artırıyor. Çalışan farkındalığı da kurumların güvenlik yaklaşımının önemli unsurlarından biri haline geliyor. Softtech ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında Zoka Suite’i siber güvenlik portföyümüze dahil ederek, çalışan farkındalığından şüpheli e-postaların analiz ve yönetimine uzanan süreçleri tek platformda bir araya getiren kapsamlı bir çözümü müşterilerimize sunuyoruz.”