Manifold Technology, patentli blockchain platformunu herkesin erişimine açtı. Böylelikle dağıtık defter teknolojilerinde uzman olmayan geliştiriciler de kendi blockchain destekli kurumsal uygulamalarını geliştirebilecekler. Royal Bank of Canada’nın ödül programında ve R3CEV konsorsiyumu üyesi bankaların sabit gelir varlıklarının anlık işlemlerini tanıtırken kullandıkları platform ile uygulama geliştirmek ve kullanıma almak için blockchain uzmanı olmak gerekmiyor.

Bitcoin işlem gücü saniyede yedi işleme izin verirken, Manifold’un platformu operasyonel ortamda saniyede 10 binin üzerinde işlemi gerçekleştirebiliyor. Kıyas yapmak gerekirse; en büyük kredi kartı şirketleri bile saniyede 2 bin ila 8 bin işlemi gerçekleştirdiği biliniyor.

Mevcut açık blockchain’in finansal servislerin ihtiyaç duyduğu hızı ve güvenliği sağlayamadığını belirten Manifold CEO’su Chris Finan, ortağı Rob Seger ile birlikte kurdukları platformun bundan böyle herkesin erişimine açık olduğunu dile getirdi ve “Bu platformu yayınlamaktan gurur duyuyoruz; böylelikle daha fazla şirket iki yıl önce akla gelmeyecek hızlarda blockchain teknolojisini kullanabilecekler” diye ekledi.

Modern veri depolama teknolojilerini blockchain ile birleştiren platform sayesinde geliştiriciler karmaşadan uzak bir yapıda dağıtık defterin gücünü veritabanının analitik gücü ve ölçeklenebilirliğiyle kullanabiliyor.