İsrail merkezli Bank Leumi’nin mobil bankacılık uygulaması Pepper, dijital içeriğe doymak bilmeyen milenyum kuşağını etkilemek için Playbuzz adlı online içerik platformuyla iş birliğine gidiyor. Pepper üzerinden kişiye özel ve etkileşimli içerikler sunmayı hedefleyen Leumi, geleneksel bankacılık uygulamalarının yeni nesil gençler arasında düşük benimsenme oranına bir son vermek istiyor.

Önümüzdeki yılın başından itibaren Pepper uygulaması Playbuzz’un sunduğu anket, quiz ve kart çevirme gibi eğlence içerikleriyle donatılacak. Bu yolla kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi ve etkileşim süresini artırmayı planlayan Leumi, milenyum kuşağının beklentilerini karşılayacağına inanıyor.

Yakın dönemde yapılan bir araştırma, milenyum kuşağının yüzde 80’inden fazlasının mevduat hesaplarında ne olup bittiğini bildiğini gösteriyor. Dahası, araştırmaya katılanların yüzde 70’i finansal açıdan gelecekte neler yapmak istediklerini de düşünüyor. Yapılan bir başka ankette ise katılımcıların üçte ikisi birikim veya yatırım yaptıklarını, her ay kazançlarının beşte birini kenara ayırmaya çalıştıklarını ifade ediyor.

Playbuzz ile yaptıkları stratejik ortaklığın Pepper’ın bir dizi özelliğine ışık tutacak içeriklerle kullanıcı deneyimine fayda sağlayacağını ifade eden Pepper CEO’su Lilach Bar-David, “Bir kullanıcının bankacılık alışkanlıklarına ve çeşitli değer tekliflerine ilişkin kişiye özel içerikler sunabileceğiz” dedi.