Technavio tarafından yapılan bir araştırma, önümüzdeki dört yıl içinde dünya genelinde mobil cüzdan kullanımının yaygınlaşacağını öne sürüyor. Üstelik bu büyümenin ana kaynağı ise mobil ticarette yaşanacak patlama olarak görülüyor.

“Uzak ticaret bölgelerinden bile çeşitli ürünlere kolay erişim sunmanın yanı sıra m-ticaret (mobil alışveriş), müşterilere esneklik ve kolay ödeme hizmetleri sunuyor” ifadesinin yer aldığı rapor şöyle devam ediyor: “Bu, uzun vadede satıcıların marka kullanım değerini ve avantajlarını artırıyor. Sonuç olarak, önümüzdeki yıllarda pazarın büyümesini sağlayacak m-ticaret şirketleri sayesinde mobil cüzdanların tüketici tarafındaki benimsenme oranı da artacak.”

Raporda ayrıca tüketicilerin mobil cüzdan kullanımında ilk olarak kümeleneceği alanların perakende mağazalar ve ulaşım olacağı dile getiriliyor. Türkiye’de akıllı biletler ve temassız kartlarla uzun süredir yolcular temassız işlemleri yaygın olarak kullanıyor. Bunların mobil cüzdanlarla yapılabilir hale gelmesi, mobil cüzdanın ilk defa ana akım tarafından kabul görmesini hızlandıracak etken olabilir. Ayrıca dünya genelinde mobil alışveriş ve mobil ödemelerin artışı da mobil cüzdanlara duyulan ihtiyacı körüklüyor.

Mobil alışveriş her geçen gün daha popüler hale gelirken, özellikle Çin gibi pazarlarda giyilebilir teknoloji gibi yeni trendler Batı ülkelerinden çok daha hızlı bir şekilde benimseniyor.