Citi kart sahipleri, PayPal ile yeni yapılan anlaşma kapsamında kartlarını PayPal ile online, uygulama içinde veya mağazalarda kullanabilecekler. Sözleşmenin maddi koşulları bilinmiyor ancak 2017 yılında bu hizmetin devreye girmesi bekleniyor. Bu anlaşmayla birlikte PayPal ile iş ortaklığı kurarak, müşterilerine kartlarını PayPal ile mağaza içi alışverişlerde ABD’deki Mastercard ve Visa portföyleri dahilinde kullanma olanağı sunan ilk global banka da Citi oldu.

Citi yakın zamanda kendi mobil cüzdanı Citi Pay ile pazarda teknoloji devlerinin sunduğu alternatifler olan Apple Pay, Samsung Pay ve Android Pay gibi hizmetlere rakip olmuştu. Başka bir ürünüyle rekabet içinde olan PayPal ile Citi’nin böylesi bir anlaşmaya imza atması dikkat çekiyor.

PayPal’un masaya oturduğu bir diğer finans devi ise FIS oldu. FIS müşterisi bankaları kullanan tüketiciler, sahip oldukları ödeme kartını ya da diğer finansal hesaplarını mevcut PayPal hesaplarıyla ilişkilendirebiliyor ya da yeni bir hesap açabiliyor. Sözleşme kapsamında aynı finans kuruluşları, müşterilerine varsayılan ödeme kaynağını PayPal olarak belirleme imkanı da tanıyor.

Avidia Bank ve iki FIS müşterisi olan Wintrust Financial’ın 15 bankası, 2017 yılının ilk çeyreğinde hesap ilişkilendirme işlemlerine öncülük edecek. Önümüzdeki yılın ilk yarısından itibaren ise bu seçenek tüm FIS müşterilerine sunulacak.