Finansal teknolojiler sektörünün de yakından takip ettiği kasiyersiz market projesi Amazon Go, yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle bir süreliğine ertelendi.

İçerisinde herhangi bir çalışanın olmadığı, ödeme kasalarının ortadan kaldırıldığı sıra dışı market deneyimi Amazon Go, son derece fütüristik bir tema sunuyor. Müşterilerinin hareketlerini anbean takip eden altyapıya sahip olan Amazon Go mağazası, raflardan eksilen ürünleri tespit ederek müşterinin satın aldıklarını otomatik olarak hesaplıyor. Müşteri çıkış kapısına yöneldiğinde toplam ücret hesaplanarak dijital kanallar vasıtasıyla tahsil ediliyor.

En iyi müşteri yavaş müşteri…

Sistem teknik olarak çok güzel olsa da işin bir de gerçekçilik boyutu var. Bilindiği üzere, Amazon Go bir süredir teste tabi tutuluyordu. Gelgelelim, müşterilerin aldıkları ürünleri eksiksiz biçimde tespit eden ve ödemelerde de hatasız biçimde çalışan Amazon Go, müşteri sayısı artış gösterdikçe çuvallamaya başladı.

Söylenene göre müşteri sayısı 20’yi bulunca raflardan eksilen ürünlerin tespit edilmesi de, kişilerin aynı anda çıkışa yönelmesi halinde otomatik tahsilat işlemlerinin yapılması da zora giriyor. Sistemin doğru çalışabilmesi için müşterilerin hareketlerini yavaşlatmaları ve aynı anda çıkışa yönelmemeleri gerekiyor.

Palyaçolu açılış şenliği yıl sonuna kaldı

Seattle’daki özel alanda testleri süren Amazon Go marketinin açılış tarihi de bir süreliğine ertelendi. Amazon tarafından daha önce 2017’nin başı olarak belirtilen açılış tarihinin aralık ayına ötelendiği söyleniyor.