26 Temmuz 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Wells Fargo, en zengin 50 bin müşterisinin verisini sızdırdı

Wells Fargo’nun başı skandallardan kurtulmuyor. Firma, sahte hesap skandalından sonra şimdi de en zengin 50 bin müşterisinin hesaplarını yanlışlıkla paylaşarak sansasyonel bir olaya daha imza attı.

Yapılan bir hata sonucunda, en zengin 50 bin müşteriye ait bilgiler firmanın eski bir personeline gönderildi. Yaklaşık 1,4 GB büyüklüğündeki veri dosyası, kullanılan üçüncü parti yazılımdaki bir hatadan dolayı gizlilik sözleşmesi olmadan eski çalışana aktarıldı. Durumun farkına varan yetkililer, eski çalışanlarıyla iletişime geçerek dosyayı geri göndermesini istediler.

Lyft Uber’den daha hızlı büyüyor

Yaşanan sayısız skandala ve yönetim kuruldaki önemli değişikliklere rağmen, araç paylaşımı sistemleri arasında hala en popüler ve en büyük ismin Uber olduğu bir gerçek. Uber, beş milyardan fazla sürüşe imza atmış olsa da onun en büyük rakibi olarak gözüken Lyft’in eli armut toplamıyor. Hızlı büyümesini sürdüren Lyft, ciro olarak Uber’in gerisinde kalıyor belki ama büyüme oranları konusunda Uber’i geçmeyi başardı.

Bloomberg’de yayımlanan habere göre, Lyft sürücülerinden veya şirketin brüt rezervlerinden elde edilen toplam gelir, bir önceki dönemde 800 milyon dolarken, ikinci çeyrekte yaklaşık 1 milyar doları buldu. Uzmanların açıklamalarına göre Lyft, bu büyüme oranı ile güçlü rakibi Uber’i geride bırakmayı başardı.


IBM, IoT geliştiricileri için güvenlik testi hizmetini başlattı

IBM’in güvenlik departmanı, nesnelerin interneti (IoT) konusunda yazılım ve ürün geliştirilenler için test hizmetleri başlattı. Watson IoT bünyesinde gerçekleştirilen projede, nesnelerin interneti ortamları için konfigürasyon ve yönetim yetenekleri sunulacak.

IBM tarafından açıklamaya göre, nesnelerin interneti teknolojileri geliştiren şirketlerin yüzde 58’inin yalnızca üretim esnasında ürünlerini test ettiğini, kullanıma başlandıktan sonra ise herhangi bir testin yapılmadığını belirtti. Bununla mücadele etmek için IBM araştırmacıları, güvenlik ve penetrasyon testi için yazılımlarını geliştiricilerle paylaştı. IBM’in araştırma ekiplerinden X-Force Red, test servisini Watson IoT platformunun bir parçası olarak sunuyor.


Payably, KOBİ’lerin mobil ödemelerini kolaylaştırmak için CardConnect ile ortaklığa gitti

Küçük ve orta ölçekli firmalara hızlı ve güvenli mobil ödeme işlemleri sunmak için çözümler üreten Payably, piyasadaki benzer şirketlere nazaran daha uygun fiyatlı seçenekler sunmasıyla da dikkat çekiyor. Şirketlere entegre teknolojiler ve ödeme verileri sunan firma, işlemlerin muhasebe platformlarıyla da gerçek zamanlı olarak senkronize olmasını sağlıyor.

Payably mobil ödeme çözümlerini daha geniş bir kitleye sunmak ve farklı ödeme kanallarına da destek vermek amacıyla elektronik ödeme şirketi CardConnect ile ortaklığını duyurdu.


Capital One artık Xero ile bağlantılı biçimde çalışacak

Capital One‘ın sunduğu yeni API sayesinde KOBİ’ler, kart verilerini Xero’ya otomatik olarak bağlayabilecekler. Baştan sona dijital biçimde sunulan bu yeni çözümden faydalanmak için kullanıcıların herhangi bir ek programa ihtiyaç duymamaları önemli bir avantaj. Kullanıcılar Xero entegrasyonu ile finansal durumlarını diledikleri zaman takip edebilecekler.

Xero ve Capital One, küçük işletmeler için ihtiyaç duydukları finansal hizmetlerle bağlantıyı düşük maliyetli ve akıllı bir şekilde sunuyor. Banka mutabakatı ve kritik muhasebe işlemlerini kolaylaştıran bu entegrasyon, küçük işletme sahiplerinin verimliliği artırmasına ve daha bilinçli finansal kararlar vermelerine olanak tanıyor.


Putin Danışmanı: “Bitcoin virüsü Rusya’daki cihazların yüzde 30’una bulaştı”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Başdanışmanı, Rusya’daki bilgisayarların yüzde 30’una bitcoin madenci virüsünün bulaştığını söyledi. Herman Klimenko, virüsün bulaşma oranının bölgelere ve cihazlara göre değişiklik göstermesine rağmen bilgisayarların en az yüzde 20‘sinde bu virüsün yer aldığını açıkladı.

Klimenko, “Düşük bant genişliği olan bölgelerde örnekler azaltıyor, ancak bulaşmış olan cihazların yüzde 20 ila 30’una inanıyoruz. iPhone’lar ve Mac’lere bulaşma oranı daha az” şeklinde konuştu.

Virüslerin birçok bilgisayarda bulunmasına rağmen sadece izin veren kullanıcılar tarafından çalışmaya başladığını da belirtti. Bitcoin madenciliğinin yapılmasından ziyade, kredi kartı ve benzeri bilgilerin çalınmış olma ihtimalinden endişe duyduklarını söyledi.