28 Ağustos 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Dubai ve Hong Kong’un finansal hizmetler kurulları fintech anlaşması imzaladı

Dubai Finansal Hizmetler Kurulu (DFSA) ile Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) finansal teknoloji inovasyonları konusunda iş birliği oluşturmak üzere anlaşma imzaladı. Her iki ülkenin de kendi pazarları için yenilikçi birer ekosistemin kurulmasına önayak olması planlanan anlaşma ile inovasyon çalışmaları güçlendirilecek.

DFSA Genel Sekreteri Ian Johnston ve Hong Kong SFC Genel Sekreteri Ashley Alder arasında gerçekleşen imza töreninde, fintech altyapıları hakkında her iki ülke arasında bilgi paylaşımı yapılacağı belirtildi. Regülasyonlar konusunda da yapıcı çalışmaların gerçekleşeceği Hong Kong ve Dubai’deki firmaların ülkelerarası ticarete teşvik edileceği de vurgulandı.

Accenture, Kanadalı fintech danışmanlık şirketi Verax’ı satın aldı

Accenture, finansal servis sektöründe hizmet veren Toronto merkezli teknoloji ve sistem entegrasyon danışmanlığı şirketi Verax Solutions’ı satın aldığını açıkladı. Firmalar arasında gerçekleşen anlaşmanın şartları basına açıklanmadı.

Toronto ve Halifax’ta bulunan ofislerinde yaklaşık 180 çalışanı bulunan Verax, IT stratejisi, kurumsal danışmanlık, proje ve program yönetimi, finansal risk ve uyumluluk çözümleri ile iş zekası ve veri depolama hizmetleri sunuyor. Önde gelen bankacılık, sigorta ve sermaye piyasası kurumlarına hizmet veren Verax, varlık yönetimi, aracılık ve yatırım fonları, mobil ve çevrimiçi bankacılık, perakende ve ticari bankacılık, sigorta ve sermaye dahil olmak üzere tüm finansal hizmetler alanlarında bilişim danışmanlığı hizmeti veriyor.

Yapılan açıklamada, Verax’ın sahip olduğu teknoloji ve altyapısına, finansal hizmetler sektöründeki entegrasyon uzmanlığını da eklemesi sayesinde, Accenture firmasının Kanada’daki danışmanlık ve teknoloji yeteneklerini tamamlayacağı belirtildi.

Piraeus Bank görme engelliler için bankacılık hizmeti başlattı

Piraeus Bank, sunduğu bankacılık hizmetlerine çeşitli sosyal grupları da kapsayan yeni seçenekleri eklemeye başladı. Bankacılık hizmetlerine eklenen entegre program kapsamında, ilk olarak görme engelli müşteriler için yeni hizmetini duyuran Piraeus Bank, yakında işitme engelliler için de yeni hizmetini duyuracak.

Piraeus Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdürü Eftyhia Kasselaki, banka olarak stratejik taahhütlerine sadık kalarak müşterilerine yenilikçi hizmet sunmak için çalıştıklarını belirtti. Hizmet ve ürünlerini uluslararası standartlara uygun biçimde gerçekleştirerek, inovatif yeni çözümler üreteceklerini belirten banka yetkilisi, müşteri odaklı hizmet çerçevesini genişleteceklerini de sözlerine ekledi.

Mortgage firması Blend 100 milyon dolar yatırım aldı

Silikon Vadisi teknoloji şirketi Blend, D serisi yatırım turunda 100 milyon dolar fon sağlamayı başardı. Yatırım turunda Greylock Partners, Emergence Capital, 8VC, Lightspeed Venture Partners ve Nyca Partners yer aldı. Yapılan yatırımların ardından Blend’in toplam değeri de
166 milyon dolara yükseldi.

Greylock Partners’ın ortaklarından Jerry Chen, Blend’in herkes için büyük bir fırsat sunduğunu, mortgage ihtiyacı olanlar içinse şeffaf, sorunsuz ve erişilebilir çözümleri bulunduğunu söyledi. Chen şöyle konuştu: “Bankalar ve kredi şirketleri inovasyona gereksinim duyuyor. Ancak bunu tek başlarına yapamıyorlar. Blend ise sahip olduğu deneyimli ekibiyle tüketici kredilendirme endüstrisini değiştirmek için özel çözümler üretiyor.”