15 Eylül 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Investoo Group, SocialTradingGuru.com’u satın aldı

Önde gelen FX ve finans kuruluşlarından Investoo Group, sosyal ticaret karşılaştırma sitesi SocialTradingGuru.com’u satın aldı. Gerçekleşen satın almanın meblağı konusunda ise bir bilgi verilmedi.

2012 yılında faaliyete geçen SocialTradingGuru.com, en büyük sosyal ticaret karşılaştırma sitelerinden biri olarak biliniyor. eToro, Ayondo ve Tradeo gibi birçok iş ortağı ile çalışan SocialTradingGuru ile anlaşan Investoo Group elde edilen gelirlerin paylaşım hakkına da sahip olacak.

Investoo Group CEO’su Adam Grunwerg, “SocialTradingGuru, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi genişletmek için mükemmel bir pazarı temsil ediyor. Aynı zamanda kendi SEO ve gelir paylaşımı işimizi kurmak için de güçlü bir platform. Yeni bir tasarım oluşturarak farklı dillerde de SocialTradingGuru.com’dan faydalanmayı planlıyoruz,” açıklamasında bulundu.

Malezya fintech köprüleri kurdu

Malezya Menkul Kıymet Komisyonu, dijital finans sektöründe ortaya çıkan yenilikleri kolaylaştıracak ve düzenleyecek daha büyük iş birliklerini teşvik etmek amacıyla; Hong Kong, Singapur ve Dubai ile fintech köprüleri kurmak üzere anlaşma dizisi imzaladı.

Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC), Dubai Financial Services Authority (DFSA) ve Monetary Authority of Singapore (MAS) ile yapılan anlaşmanın yanı sıra Australian Securities and Investments Commission ile Malezya arasında bir anlaşma daha gerçekleşmişti.

Security Trading müşterilerine yeni ödeme yöntemleri sunuyor

Ödüllü ödemeler grubu Secure Trading, sınır ötesi e-ödeme uzmanı PPRO Group ile stratejik ortaklık kurdu. Yapılan ortaklığın ardından 11 farklı ödeme yönetiminin kullanıma sunulacağı açıkladı.

İş birliği aynı zamanda alternatif ödeme çözümlerini farklı coğrafyalara yaymak ve müşterilere daha fazla ödeme alternatifi sunmak için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yapılan ortaklığın, firmanın uzun zamandır planladığı genişleme stratejisinin bir parçası olduğu söyleniyor.

iZettle, İngiltere’de fatura hizmeti sunmaya başladı

iZettle, küçük işletme finansmanı gibi hizmetlerin yanı sıra, KOBİ’lerin kart ve nakit ödemeleri kabul etmelerini ve işletme işlemlerini yönetmelerini sağlayan bir çözüm ortağı. İngiltere’deki küçük işletmelerin nakit akışlarını yönetmeye yardımcı olmak için iZettle uygulamasına, bundan böyle fatura sistemi de eklendi.

iZettle fatura sistemini kullanmaya başlayan küçük ölçekli işletmelerden biri olan Crosstown Doughnuts kurucusu JP, bugüne kadar ödeme almak ve fatura kesmek için iki ayrı işlem yaptıklarını, iZettle’ın sunduğu yeni çözüm ile bu işlemin çok daha kolay hale geldiğini söyledi. Faturalandırma işleminin tek adımdan oluşması, hem kendileri hem de müşterileri açısından zaman kazandıran bir çözüm olduğunu vurguladı.

Moven yeni güncellemesiyle birlikte uygulamasına yapay zeka sistemini ekledi

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Google Play ve App Store içerisinde aktif olan yeni güncelleme ile bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak ChatUI özelliği aktif olacak. Kişiselleştirilmiş özelliklere sahip olan ChatUI, müşterilerin nakit akışlarını daha etkili ve verimli bir şekilde yönetmeleri için bir çözüm niteliğinde.