18 Ekim 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Çinli turistler Alipay ile taksi ücretlerini ödeyebiliyorlar

Ödeme ve ticaret çözümlerinde önde gelen firmalardan olan Verifone ve dünyanın önde gelen üçüncü parti ödeme platformu Alipay, küresel ortaklıkları bünyesindeki Verifone Taxi Solutions içeriklerini genişlettiklerini duyurdular.

Anlaşma sayesinde, New York ve Las Vegas’ta seyahat eden Çinli tüketiciler, Alipay Mobil Cüzdanını kullanarak taksi ücretlerini ödeyebilecekler.

Ekim sonunda, Las Vegas’ta 2 bin 100 taksi Alipay’ı kabul etmeye başlayacak. New York’ta ise 14 bin taksinin bu teknolojiye uyumlu olacağı ve kasım ayından itibaren kullanıma açılacağı açıklandı.

Alipay Kuzey Amerika Başkanı Souheil Badran, “Taksilere ödeme yapmak, özellikle yerel dili bilmeyenler için sıkıntılı bir süreç olabilir. Verifone ile gerçekleştirdiğimiz ortaklığımız kapsamında, Çinli turistler Amerika’nın en popüler iki şehrinde diledikleri gibi taksi yolcuğu yapabilecekleri gibi, son derece rahat biçimde ödeme yapabilecekler. Tıpkı kendi ülkelerinde kullandıkları gibi ABD sınırları içinde de Alipay çözümlerin faydalanmaları için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Hermes, işlem maliyet analizi için IHS Markit’i seçti

Kritik bilgi ve analitik çözümlerinde dünya liderlerinden biri olan IHS Markit yaptığı resmi açıklama ile Hermes Investment Management’ın İşlem Maliyet Analizi (TCA) platformu için kendileri ile anlaştıklarını duyurdu.

IHS Markit ticaret analisti müdürü Michael Richter, “Şirketler, özellikle yürütme analizleri konusunda genişledikçe ticaret sonrası yaşam döngüsünde sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Firmalara iyi bir yürütme analizi ve işlem maliyet analizi sunarak risk yönetimi süreçlerini kolaylaştırıyoruz. Hermes Investment Management ile yaptığımız ortaklık sonucunda, müşterilerin risk yönetimi sürecinin önemli bir parçası olacağız” şeklinde konuştu.

Sunulacak hizmet varlık yöneticilerine, likidite bulma verimliliği için yardımcı oalcak. Sipariş yönlendiricilerini analiz ederek, ticaretin kalitesini değerlendirmeleri için uygulanabilir bir fırsat maliyetleri bilgisi sağlayacak.

TreasuryXpress, 5 milyon dolar yatırım aldı

İsteğe bağlı hazine yönetimi çözümleri sunan TreasuryXpress, aralarında MEVP, iSME Capital ve Azure Fund gibi yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyumdan 5 milyon dolarlık yatırım almayı başardı. Yatırım, TreasuryXpress firmasının hazine yönetimi ve finansal ürünler konusundaki çözümlerini giderek büyüyen pazar ihtiyacına uygun hale gelmesini sağlayacak.

ABD ve EMEA bölgelerinde art arda iki yılda üç basamaklı bir büyüme gerçekleştiren bu yatırım, şirketin hazine dostu fintech çözümleri ile talep tabanlı iş modellerini anahtar pazarlara genişletmeye devam etmesini sağlayacak.

Billtrust ve Visa ortaklıklarını duyurdu

Visa ve Billtrust, B2B ödemelerinin uzlaştırılmasına yardımcı olmak, finansal kurumlar ve müşteriler için sanal kart ödemelerinin otomasyonunu artırmak için stratejik ortaklıklarını duyurdu.

Visa ve Billtrust’ın B2B segmentindeki kritik büyümeyi desteklemek için sürdürdükleri çok yönlü bir stratejinin parçası olan ortaklık, Billtrust’ın büyüme stratejisini hızlandırmaya yardımcı olacak.

Her ödeme için benzersiz 16 basamaklı sanal hesap numarası sağlayan şirket, sanal kredi kartları için ödeme seçeneklerine göre değer ve verimlilik sağlamaya devam edecek. Bununla birlikte, sanal kart ödemelerini kabul etme ve işleme sürecinde alacak hesapları departmanları için manuel veri girişi ve mutabakat zorluklar da en aza inecek.