26 Ekim 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Zafin, bankalar için dijital kaynak platformu ve ekosistemini duyurdu

Money 20/20’de sunum yapan Zafin, yeni dijital kaynak bankacılık platformunu ve fintech ortak ekosistemi Zafin Origin’i duyurdu.

Zafin paketine yeni eklenen, bankacılık müşterileri için dinamik ve çok ürünlü bir öneri deneyimi sunan çözümleri, tam kapsamlı dijital hesap açma imkanı sağlıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Zafin Origin, bankalarla hızlı ve eksiksiz biçimde entegre olarak, müşterinin ihtiyaç duyacağı tüm deneyimleri karşılıyor.

Satılan ürün ve hizmetlerin sayısını artırma ve müşteri edinme oranlarını iyileştirmek için tasarlanmış olan Zafin Origin, bulut tabanlı olmasının yanı sıra SaaS fiyatlandırma modeli ile her ölçekteki bankaya uyacak şekilde hizmet sunuyor.

NAFCU, Hyperledger Blockchain konsorsiyumuna katıldı

The National Association of Federally-Insured Credit Unions (NAFCU), Linux Vakfı tarafından desteklenen ve blockchain teknolojilerini ileriye taşımak için faaliyet gösteren açık kaynaklı küresel iş birliği konsorsiyumu Hyperledger’a katıldığını açıkladı.

NAFCU; IBM, Cisco, Intel, Oracle, Samsung ve American Express dahil olmak üzere dünya çapında finans, bankacılık, bilgi teknolojileri, tedarik zincirleri ve üretim alanlarında 160’tan fazla organizasyona sahip olan projeye katılan ilk ABD finansal ticaret derneği oldu.

NAFCU Başkanı, “Hyperledger’a katılmaktan ve ABD finansal hizmetler endüstrisinin kritik bir sektörünü, dünyanın önde gelen teknoloji firmaları ile bir araya getirmekten ve çapraz endüstri ortaklıklarıyla blockchain teknolojileri geliştirmek için açık kaynaklı bir iş birliği içerisinde bulunmaktan dolayı heyecanlıyız” dedi.

Apple Pay, Kuzey Avrupalı Nordea müşterileri için uyumlu hale geldi

Nordea; Danimarka, Finlandiya ve İsveç’teki müşterileri için Apple Pay’in artık geçerli bir ödeme seçeneği haline geldiğini açıkladı. Apple Pay, bundan böyle Kuzey Avrupa ülkelerinde de hızlı ve kullanışlı bir şekilde ödeme yapmak için mobil ödeme hizmeti sunacak.

Yılda 1,7 milyar kart işlemiyle İskandinavya’daki en yüksek mobil kullanımıyla dijitalleşmenin avantajlarını müşterilere sunan Nordea, sistematik olarak mobil ödeme hizmetleri portföyünü genişletiyor. Mevcut mobil ödeme çözümlerine Apple Pay’i ekleyerek, iPhone ve Apple Watch müşterilerine günlük hayatını kolaylaştıran güvenli ve kullanımı kolay çözümler sunacaklar.

Anlık sohbet uygulaması Giosg, dijital imza aracını tanıttı

Anlık sohbet uygulaması ve Chatbot çözümleri üreten Giosg, müşterilerinin çevrimiçi işlemlerini daha etkili biçimde kullanmalarına yardımcı olacak çözümler üretiyor. Yeni nesil dijital imza aracı Signicat Sign’ı tanıtan firma, işletmelerin elektronik olarak belgelerini imzalamalarına imkan tanıyor.

Finansal hizmetler sektöründe son derece yararlı olmasını planladığı yeni uygulamasını kullanıma açan Giosg, müşteri deneyimini de geliştireceğini ifade etti.

GPS, Mastercard Digital Enablement Service ile Android Pay desteği vermeye başladı

Ödeme sistemi sağlayıcısı Global Processing Services (GPS), Mastercard Digital Enablement Service (MDES) ile ortaklaşa biçimde sunduğu mobil cüzdan çözümlerine Android Pay seçeneğini de eklediğini açıkladı. Bundan böyle, GPS Apex platformu içerisinde Android Pay ile ödeme imkanı da sağlanacak.