27 Ekim 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Adjoint, açık kaynak kodlu blockchain hareketine katıldı

Akıllı sözleşme geliştiricisi ve finans sektörü için dağıtılmış defteri teknolojisinin üyesi olan Adjoint, açık kaynak platformu Uplink’ kullanıma açtığını duyurdu.

Adjoint, finans sektöründe bankacılık, sermaye piyasaları, sigorta, varlık yönetimi ve emtia ticareti alanındaki spesifik uygulamaların geliştirilmesine katkıda bulunmak için bu platformu kullanacak.

Açık kaynak kodlu blockchain sistemi, Adjoint’in finansal hizmetler sektöründeki müşteri talebine yanıt vermek amacıyla hayata geçti. Müşterilerin finansal akıllı sözleşmeleri güvenli, özel ve ölçeklenebilir bir şekilde oluşturmaları sağlanacak. İşlemlerin doğrulama ve yürütülmesi için de blockchain tabanlı bu sistem kullanılacak.

Uplink, akıllı sözleşme geliştirme, finansal hizmetler danışmanlığı sunma ve sanayi kuruluşlarının işlemlerini hızlandırma gibi çözümleri içerecek.

DBS kurumsal müşteriler için çoklu para birimi hesabı açıyor

DBS Bank, işletmelerin tek bir hesap içerisinde birden fazla elektronik cüzdan ile işlem yapmaya izin veriyor. DBS Corporate Multi-Currency Account (Corporate MCA) isimli sistem, 13 farklı para birimi ile işlem yapmaya izin verecek.

Corporate MCA, işletmelerin herhangi bir döviz kuru üzerinde sahip oldukları meblağları elektronik cüzdanlarında saklamalarına ve sınır ötesi ödemeler yapmak için kullanmalarına imkan tanıyacak. Sunulan hizmet sayesinde müşteriler, herhangi bir para birimindeki hesaplarını diledikleri gibi düzenleyebilecekler.

Corporate MCA, farklı para birimi hesaplarında asgari bakiye gibi bir kısıtlama da getirmiyor.

Kinecta Federal Credit Union, Constellation Digital Partners firmasına 3 milyon dolarlık yatırım yaptı

Constellation Digital Partners, Kaliforniya Manhattan Beach merkezli Kinecta Federal Credit Union’dan 3 milyon dolarlık Seri A yatırım aldığını açıkladı. Yatırım aynı zamanda iki firma arasında ortaklık kurulmasını da sağladı.

Yapılan açıklamada, Kinecta’nın 4,13 milyar dolarlık varlığı bulunduğu ve 286 bin kişiye hizmet verdiği belirtildi.

Current, 5 milyon dolar yatırım aldı

Finansal teknoloji şirketi Current, Coto Capital’in ek yatırımıyla QED Investors’ın liderliğindeki Seri A fonlama turunda 5 milyon dolar elde ettiğini duyurdu.

Yatırımla birlikte, QED’in Kurucu Ortağı Frank Rotman, Current’in yönetim kuruluna katılacağını açıkladı. Current, geleneksel bankacılık kısıtlamaları olmaksızın mobil ve dijital ödemeler platformu oluşturuyor. Şirket, geleneksel bankacılık ve ödeme yöntemleri konusunda herhangi bir önyargıya varmadan ailelere ve özellikle de gençlere hizmet sunuyor.

Current’in Kurucusu ve CEO’su Stuart Sopp, giderek daha fazla tüketici ve perakendecinin dijital ödemelerden faydalanmak istediğini ve nakit kullanmaktan kaçındıklarını belirtti. Dijital ödemeler ve geleneksel bankacılığın eski yapılarının geride bırakıldığını söyleyen Sopp, gelecekte daha iyi hizmetler sunacaklarını ve bir dizi mobil uygulamanın da yolda olduğunu söyledi.

Yapay zeka firması Squirro, Singapur’a mesken kurdu

Yapay zeka çözümleri üreten bilişsel zeka ve veri bilgi çözümleri sağlayıcısı Squirro, Singapur’da ofis açtı. Asya Pasifik (APAC) bölgesindeki ülkelere daha verimli hizmet üretmek için çalışacak olan Squirro, Asya’daki ilk ofisini açmış oldu.

Squirro’nun yapay zeka tarafından yönlendirilen bilişsel zeka sistemi ve veri içgörü çözümleri, Wells Fargo, Investec ve SwissRE gibi kuruluşlar tarafından kullanılıyor.