1 Aralık 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Coinsource, 20 yeni bitcoin ATM’si kuruyor

Dünyanın en büyük bitcoin ATM ağlarından biri olan Coinsource, Georgia’nın güneyinde 20 yeni makineyi kullanıma açarak, bugüne kadarki en büyük bitcoin ATM’si kurulumunu duyurdu.

Bölgesel talebe ve bitcoin’in hem değer, hem de kullanım miktarındaki sürekli yükselişi üzerine Atlanta kentinde 18 bitcoin ATM’si kuran firma, Athens kasabasında da 2 makine daha kurdu. Georgia’da birkaç lisanslı ve düzenlenmiş bitcoin operatör ATM sağlayıcısından biri olan Coinsource, bitcoin ATM sağlayıcıları arasında halihazırdaki 101 makinesi ile liderliğe oynuyor. Chicago ve New York’ta yer alan ATM’leriyle de ABD pazarında ilk üçe girmiş durumda.

Coinsource CEO’su Sheffield Clark, “Sadece Coinsource için değil, Atlanta ve Athens şehirleri için de önemli bir fırsat. Atlanta, ülkedeki en yoğun bitcoin kullanımına sahip bölgelerden biri. Bu nedenle, teknolojiyi hızla benimsemiş olan insanlara hizmetlerimizi sunmak heyecan verici. Amacımız, herkesin bitcoin’e erişimini kolaylaştırmak ve demokratikleştirmek,” açıklamasında bulundu.

Mastercard; blockchain, dijital kimlik ve sağlık fintech’lerine odaklanan Start Path programını duyurdu

Mastercard, hem fintech ve hem de teknoloji şirketlerini destekleyen programının kapsamını genişletiyor. Beş farklı ülkeden seçilen 11 firma ile ortaklık kuran Mastercard, blockchain, dijital kimlik, bağışların dijitalleşmesi ve sağlık verilerinin yönetimi gibi konularda yeni teknolojilerin geliştirilmesi için destek veriyor.

Finansal hizmetler ve ticaret konusunda yenilikçi çözümler üreten startup’lara yönelik destek sağlayan Mastercard, Start Path projesi ile dünya çapındaki girişimlerin elinden tutuyor. Yılda yaklaşık bin 600 yeni işletmeye kol kanat germesi planlanan projenin 150’den fazla firmanın da yurt dışına açılmasını sağlama için çalışıyor.


Velocimetrics daha iyi veri işleme için CloudShark ile ortaklık kurdu

Gerçek zamanlı iş akış izleme ve performans analizleri alanındaki önde gelen sağlayıcılardan biri olan Velocimetrics ve dünyanın ilk web tabanlı yönetim ve analiz sistemleri arasında olan CloudShark; işletmeler, ağ operatörleri ve finansal IT uzmanlarının ağ paketleri verilerini daha iyi işlemeleri için ortaklık kurdu.

Velocimetrics ve CloudShark; MiFID II düzenleyici kurallarına uygun biçimde şebeke görünürlüğüne yönelik daha net ve şeffaf bir yaklaşım talebine yanıt olarak modüler bir çözüm geliştirmek için iş birliği yaptı. Hizmet; finansal kuruluşların pazar anormalliklerinden, yetkisiz ticaret davranışlarından ve güvenlik konularından kaynaklanan şebekede ortaya çıkan her türlü soruna çözüm üretmelerini sağlayacak.


Fortumo mesajlaşma platformunu başlattı

Mobil ödemeler şirketi Fortumo, küresel mesajlaşma platformunu başlattığını açıkladı. Mesajlaşma platformu, Fortumo’nun taşıyıcı paketini ve doğrudan operatör faturalandırma çözümlerini üst seviyeye çıkarıyor. İşletmeler artık yüzden fazla ülkede mesajlaşarak tüketicilere ulaşabilecekler.

Fortumo Operasyon Sorumlusu Andrei Dementjev, “Fortumo olarak, en büyük dijital içerik tüccarları adına veri toplama, ödeme ve kullanıcı bilgileri saklama için mesajlaşma yönetiminde önemli tecrübeye sahibiz. Mesajlaşma erişiminin sağlanması, büyüme fırsatları yaratır. Müşterilerimizin gelişmekte olan pazarlardaki genişlemelerini hızlandırmalarına yardımcı olmak için önemli bir adım,” şeklinde konuştu.