11 Ocak 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

RegTek.Solutions menkul kıymet işlemleri güvenliği düzenlemesi (SFTR) için veri kalite güvencesi aracını duyurdu

RegTek.Solutions, ESMA tarafından belirlenen menkul kıymet işlemleri güvenliği düzenlemesi (Securities Financing Transaction Regulation – SFTR) için bağımsız veri kalitesi güvencesi çözümü olan Validate.Trade’i kullanıma açtı.

Platformun içerdiği uygulamalar ve esnek API sistemi sayesinde müşteriler, hesap tablolarını kullanıyormuş gibi tüm ürün ve SFTR verilerini işleyebiliyorlar. Validate.Trade, SFTR için tam uyumlu olup, operasyonların ve teknoloji ekiplerinin analiz ve testlerini otomatik biçimde gerçekleştirerek SFTR uyumlu hale getiriyor.

Menkul Kıymet Finansmanı İşlemleri (SFT) genelinde şeffaflığı artırmayı amaçlayan Avrupa düzenlemeleri, piyasa katılımcılarının tüm SFT’leri onaylatmalarını şart koşuyor. Ticaret masalarına ve operasyon ekiplerine sunulan 150’den fazla veri alanı ile, SFTR’nin etkilediği firmalar için 2019 yılının başında yapılması planlanan uygulama tarihinden önce verilerin kalitesini artırmak ve kontrol altına almak hayati önem taşıyor.

RegTek.Solutions raporlama altyapısı üzerine kurulu olan Validate.Trade de tüm bu işlemlerin kolayca halledilmesini mümkün kılıyor. ESMA Düzenleyici Teknik Standartları (RTS) içerisinde öngörülen SFTR’ye özgü 700’den fazla kural zaten platform üzerinde oluşturulmuş ve test edilmiş durumda. Müşterilere bugünkü verileri hemen sisteme entegre edebiliyorlar.


Worldpay ve COMO ticari ödemeler için güçlerini birleştiriyor

Global ödeme firması Worldpay ve akıllı ödeme çözümleri sağlayıcısı COMO, yeni bir stratejik ortaklık duyurusunda bulundu. Worldpay, işletmelerin büyümesine ve gelişmesine olanak tanıyan yaklaşık 400 bin müşteriye global olarak teknoloji ile yönlendirilen ödeme ürünleri ve hizmetleri sunuyor. COMO ise akıllı ödeme, tüccarların ödemeler alanındaki artan zorlukları yönetmesine yardımcı olmak adına çözümler sunuyor.

Bu stratejik ortaklık ile Worldpay’in müşterilerinin otomatik mutabakat, faturalandırma ve ödeme gerçekleştirme işlemlerini güçlendirecek. COMO ayrıca tedarik zincirinin ödenmesi ve kanallar arası işlemler için yararlı olan otomatik dinamik ödeme yönlendirme ve ödeme bölme özelliğini de sunuyor.

COMO, Worldpay’ın ölçeği, teknolojisi ve tecrübesinden yararlanarak sistemini daha ileri düzeyde karar alma imkanı ile destekleyecek. COMO CEO’su Vaughan Owen, “Worldpay ile çalışmaktan çok memnunuz. Teknoloji ile ödemelerin basitleştirmesi gerektiğine inanıyoruz. Bugünün dijital işletmelerinin yaşadığı karmaşıklığı gidermek için yola çıktık. Bunu yapmak için iyi bir ortağa ihtiyacımız vardı. Tüccarlara daha basit, daha hızlı ve daha uygun maliyetli bir ödeme süreci sağlayabileceğimiz Worldpay ile karşılıklı olarak güçlenen bir ortaklık oluşturduk,” şeklinde konuştu.


Ingenico ilk robo-taksi uygulaması için NAVYA ile ortaklık kurdu

Global ödeme çözümleri şirketi Ingenico Group, özerk araç pazarının öncülerinden NAVYA ile piyasadaki ilk robo-taksi olan Autonom Cab’de ödeme yapılmasını sağlayan entegrasyon kurulması amacıyla ortaklıklarını duyurdu.

Sitemin tanıtımı Kasım 2017’de Paris’te yapılmış, düzenlenen etkinlikte entegrasyon ilk kez görücüye çıkmıştı.

NAVYA sürüş paylaşımı, konuma dayalı içerik ve benzeri çeşitli hizmetleri sunmak için kendi kendine sürüş kabininde NFC okuyucu ile donatılmış bir Ingenico 15” ekranını entegre etmeyi seçti.