18 Ocak 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Bankacılık uygulaması Emma, FCA’den ​​açık bankacılık onayı aldı

Londra merkezli fintech girişimi Emma, ödeme hizmetleri sunmak için 2017 Payment Services Regulations (Ödeme Hizmetleri Yönetmeliği) uyarınca Financial Conduct Authority (FCA) tarafından onaylanarak açık bankacılık hizmeti verme yetkisi aldı.

Aralık 2017 başında kapalı beta’ya başlayan şirket, 13 Ocak itibarıyla PSD2’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte resmen faaliyete geçti.

Emma milenyum nesline odaklanan yeni nesil bankacılık uygulamaları geliştiriyor. iOS ve Android tabanlı bankacılık uygulamaları ile firma, tüketicilerin para çekmelerine, kredi izlemelerine ve tasarruf hesapları oluşturmalarına yardımcı olan mobil çözümler sunuyor. Firma ilk günden itibaren tüketici odaklı bankacılık deneyimi sunmayı amaçladığını belirtiyor.

Öncelik olarak müşterilerinin paralarına veya geçmişine bakmadığını belirten Emma, ilk sıraya müşteriyi koyan farklı bir bankacılık deneyimi vermeye çalışıyor. Şirket, müşterilerin kim oldukları ve nereden geldiklerine bakılmaksızın günlük hayatta yardımcı olabilecek çözümler üretiyor.

Emma Technologies CTO’su ve kurucu ortağı Antonio Marino, “İnsanların finansal refahını artırmak için Emma’yı geliştirdik. FCA’in amacımıza ulaşmak için tam izin verdiğini duyurmaktan dolayı heyecanlıyız. Ayrıca paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz ki, halihazırda sunduğumuz teklifleri genişletmek için bir dizi bankacılık ve tasarruf çözümü entegre etmek için çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.


Visa, Kuzey Amerika’daki kredi kartı ödemelerinde imzayı isteğe bağlı hale getiriyor

EMV çipine devam eden dönüşümü sürdürmek ve satış noktasına daha fazla güvenlik ve rahatlık getirmek için Visa, Nisan 2018’den itibaren Kuzey Amerika’daki tüm EMV noktalarında imza gereksinimini isteğe bağlı hale getiriyor.

Resmi bir basın bildirisi yayımlayan Visa, diğer taraftan geleceğin ödeme sistemlerini kullanıma sunmak için gelişmiş analitik ve biyometri kullanan yeni teknolojilere de yatırım yaptığını açıkladı.

Visa Tüketici Ürünleri Başkan Yardımcısı Dan Sanford, “Visa, satış noktasında güvenli, hızlı ve uygun ödemeleri sunmayı her zaman taahhüt ediyor. Odak noktamız, EMV yongası gibi dinamik kimlik doğrulama yöntemlerine doğru pazarın sürekli olarak geliştirilmesinin yanı sıra gelişmiş analitik ve biyometri teknolojilerini kullanan yeni özelliklere de yatırım yapmaktır. EMV yonga özellikli tüccarlar için imza gereksinimini isteğe bağlı hale getirmenin, satış noktasında güvenlik ve kolaylık sağlamak için bir sonraki adım olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.


Alipay ABD’deki kullanımını artırmak için Blackhawk Network ile anlaştı

Ant Financial Services Group tarafından işletilen önde gelen dijital ödeme platformu Alipay ve global finansal teknoloji şirketi Blackhawk Network iş birliklerini duyurdular. ABD’deki perakendecilerde mobil ödeme sisteminin kabulünü artırmak için anlaşmalarına hız veren Alipay, şimdi de Blackhawk Network ile anlaştı.

2018 itibarıyla kullanıma açılan yeni entegrasyon ile, Blackhawk Network içerisindeki bulunan ödeme noktalarında, Çinli turistler Alipay ile mobil ödeme yapabilecekler.

Blackhawk CEO’su ve Başkanı Talbott Roche, Alipay’in Çin’de çok sık kullanıldığını ve Çinli turistlerin de ziyaret ettikleri ülkelerde bu ödeme yöntemini kullanmak istediklerini belirtti. Alipay ile yapılan ortaklıklarının ardından perakende ortaklarının satış işlemlerini daha rahat biçimde gerçekleştireceklerini söyleyen Roche, satışların da artmasını beklediğini ifade etti.