2 Ocak 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Ripple dünya çapında 50 yeni borsada işleme açıldı

Kripto para piyasası günbegün ısınıyor. Her geçen gün eklenen yatırımcılarla dijital para birimlerine olan ilgi de ivmeli biçimde artıyor.

2017 yılını benzersiz bir yükselişle kapatan kripto para borsalarında işlem gören birimlerin toplam hacmi Ağustos 2017’de 93 milyar dolar seviyelerinde seyrederken, sadece 4 ay içinde yüzde 543’lük artış kaydederek 2017’nin sonunda bu miktar 600 milyar dolar seviyesini aştı. Tüm bunlar yaşanırken önemli bir işlem hacmi yakalayan Ripple da pazarda en hızlı işlem gören ve en kârlı varlıklar arasına girmeyi başardı.

Ripple’ın (XPR) hızlı, güvenilir ve ölçeklendirilebilir olmasının farkına varan kripto para borsaları da kapılarını açıyor. 2017 yılının ilk aylarında sadece 6 kripto para borsasında işlem gören Ripple, dünya çapında 50’den fazla borsada kendine yer buldu.


Monimove, kredi yönetimini iyileştirmek için kurumsal tedarik zinciri platformunu başlattı

Kredi yönetimini geliştirmeyi, bankalar ve kurumsal müşteriler için ek şeffaflık, güvenlik ve esneklik sağlamayı amaçlayan Monimove, yeni bir kurumsal tedarik zinciri finans platformunu piyasaya sürdü.

Monimove adlı platform; bankaların yeni gelir noktaları elde etmelerini ve onaylanmış fonları izleyebilmelerini, çevrimiçi portalları kullanarak likidite yönetimini şeffaf bir şekilde en iyi düzeye getirmelerini amaçlıyor. Ticari ve endüstriyel kredi riskini ve buna bağlı maliyetleri azaltmayı amaçlayan oluşum, düşük sigorta primleri uygulamayı ve kredilerdeki kötü borcu azaltmayı umuyor.

Portal, bankaların bir müşterinin kredi kullanımını projelerine ve harcama planlarına göre verimli bir şekilde doğrulamasını sağlıyor. Raporlama yetenekleri, bankaları ve müşterilerini daha bilinçli kararlar almalarına izin verirken, riski de hafifletiyor.


UnionPay, QR kodu tabanlı Mobil QuickPass uygulamasını Çin dışına çıkarıyor

UnionPay International, Mobile QuickPass App kullanımını artırmak amacıyla Çin Anakarası dışındaki pazarlara yöneliyor. Güneydoğu Asya bölgesinde kendi ödeme sisteminin yaygınlaşması için çalışacağını açıklayan UnionPay, QR kodla ödeme sistemini de Çin dışına çıkarma planları yapıyor.

BOC Singapur ile ortaklık kuran UnionPay International, QR kodla ödeme seçeneklerini yaygınlaştıracak. Singapur, Tayland ve Endonezya’daki işletmeler UnionPay QR kodlu ödeme almaya başlayacaklar.

UnionPay International CEO’su Cai Jianbo, “UnionPay, Mobile QuickPass uygulamasını piyasaya sürerek QR kod ile ödeme sisteminin küresel ölçekte yaygınlaşması için çalışıyor. Çin dışındaki bölgelerde NFC Mobile QuickPass sistemimizi sunarak elektronik cüzdan kullanım alanını genişletiyoruz. QR kod ile ödeme sistemlerinin kabul oranlarını artırmak da ajandamızda bulunuyor” şeklinde konuştu.


Moven ile ismini duyuran Brett King, CryptoBank’a danışman ve hissedar olarak katılıyor

Ön ICO aşamasını başarıyla tamamlayan CryptoBank, Mobven firması ile adını duyuran ve “King of the Disruptors” diye anılan Brett King’i danışman ve hissedar olarak bünyesine kattı. CryptoBank, kripto para birimlerini banka kartlarıyla bağlayan ilk platformlardan biri olma amacında.