3 Ocak 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Vela, Virtu Financial platformuna ticaret merkezi özelliği ekledi

Dünyanın önde gelen pazar erişim teknolojisi sağlayıcılarından biri olan Vela, en büyük küresel elektronik pazar yapım şirketlerinden biri olan Virtu Financial’ın, yeni Systematic Internaliser (SI) Data Hub bölümü aracılığıyla piyasa verileri sunan elektronik likidite sağlayıcılarının listesine eklendiğini açıkladı.

Vela’nın temel besleme işleyicisi teknolojisine dayanan SI Data Hub, düşük gecikmeli, yüksek performanslı, normalleştirilmiş pazar veri çözümü sunuyor. Fiyat akışlarının tek bir bağlantı ve birleşik API aracılığıyla almasını sağlayan sistem ayrıca, en iyi teklif seçeneklerinin bulunmasına da imkan tanıyor.

Vela Ticari Faaliyetler EMEA Başkanı Cad Cad, “SI Data Hub’a Virtu’nun Equity ve ETF veri sağlayıcılarını eklediğimiz için mutluyuz” açıklamasında bulundu.


Kroger, Chase Pay’i kabul etmeye başlıyor

Kroger, 2018 yılından itibaren Chase Pay ile uyumlu olacağını açıkladı. Firma; seçkin perakende pazarları ve e-ticaret programlarından başlayarak kendi mobil ödemelerini sunmak için JPMorgan Chase & Co.’nun dijital katılım cüzdanı Chase Pay ile birlikte çalışmaya başlayacağını duyurdu.

Kroger Teknik Sorumlusu Chris Hjelm, “Teknoloji, müşterilerimizin deneyimlerini değiştiriyor ve geleceğin mağazasını nasıl yeniden tasarladığımızı büyük ölçüde etkiliyor. Mobil cüzdan müşterilerimiz için daha kesintisiz bir alışveriş deneyimi sağlarken, aynı zamanda maliyeti azaltmamıza yardımcı olabilir” şeklinde konuştu.

Chase Dijital Ürünler Bölüm Başkanı Jennifer Roberts ise, “Ülkedeki en iyi perakendecilerden birinde Chase Pay’ı kullanacak olan müşterilerimiz hem zamandan ve hem de paradan tasarruf edebilecekler. Kroger, müşterilerimizin en çok alışveriş yaptığı noktalardan” açıklamasını yaptı.


ICE, Virtu BondPoint’in satın alımını tamamladı

Küresel değiş tokuş, takas evleri ve veri listeleme hizmetleri sağlayıcısı olan Intercontinental Exchange, 400 milyon dolar nakit karşılığı Virtu BondPoint satın almasını tamamladığını açıkladı.

ICE Başkanı Ben Jackson, “BondPoint ile ek sabit gelir uygulaması hizmetlerini sunmaya başlamak konusunda heyecanlıyız. BondPoint, en geniş sabit gelir araçları setlerinden birini sunan entegre, otomatikleştirilmiş bir platform. Sabit gelir verilerimiz ve işlem çözümlerimizle birlikte, artan küresel verimlilik ve bilgi talebini karşılama yeteneğimizi artıracağız” şeklinde konuştu.


PumaPay Protocol, kripto para birimlerine destek veriyor

Geleneksel fatura sistemlerini ve blockchain teknolojisinin avantajlarını bir araya getiren Decentralized Vision, PumaPay Protocol sistemini duyurdu. PumaPay Protocol; e-ticaret, online hizmetler ve geleneksel işletmeler için faturalandırma mekanizmaları sunan hepsi bir arada bir çözüm.

Firma tarafından yapılan resmi açıklamada, bugüne kadar hem online, hem de çevrim dışı perakende ticaretin çoğunluğunun kredi kartlarının etrafında döndüğü belirtildi. Bu yöntemler, yüzde 3 ila yüzde 15 arasında değişen yüksek komisyon ücretleri getiriyor ve merkezi sistemlerde yaygın olan hem tüccar hem de tüketicilere yönelik diğer dezavantajlara sahipler. Kripto para birimleri, bu dezavantajların üstesinden gelmek için büyük bir fırsat. Ancak henüz geniş bir kitleye sahip değil.