23 Şubat 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Biyometrik kimlik doğrulama startup’ı SmilePass kurumsal çözüm sunmaya başlıyor

Sigorta ve finansal hizmet sağlayıcıları için yeni nesil bir kategori olan “hizmet olarak biyometrik doğrulama (biometrics authentication as a service)” teknolojisi sunan SmilePass, finansal kurumların dolandırıcılık sorunlarının üstesinden gelmek için çözümler üretiyor. Kimlik dolandırıcılığı, sosyal mühendislik yoluyla fraud ve hırsızlık gibi sorunlardan müşterilerini korumayı amaçlayan SmilePass, güvenli dijital toplum oluşturmak için projeler üretiyor.

Dolandırıcılık ve sosyal mühendislik yoluyla fraud hem işletmeler, hem de tüketicilerin finansal hizmetler sektöründe etkilenmelerine yol açıyor. İngiltere’nin önde gelen dolandırıcılık önleme ajansı Cifas’ın verileri, sigorta kimliği dolandırıcılığının 2016 yılının ortalarından 2017 yılının ortalarına kadar yüzde 10 yükseldiğini ortaya koydu. Dolandırıcılıkla mücadele için sadece İngiliz sigortacılar 200 milyon sterlinin üzerinde yatırım yapıyorlar. Cifas tarafından yayımlanan raporda, yaşanan sorununun kaotik seviyelere ulaştığı bildirildi.

Sorunun tüketiciler açısından da önemli olduğunun altını çizen SmilePass, dolandırıcılık önleme amacıyla primlerin artması yıllık sigorta ödemelerini de yukarıya çıkarıyor. Tüm bu sorunlarla baş etmek için biyometrik doğrulama sistemlerinin çözüm olduğu konuşuluyor. Hem sigorta, hem de bankacılık sektöründe biyometrik kimlik doğrulama sistemlerinin hem tüketici hem de finansal kurumlar açısından kurtarıcı niteliğinde olduğu söyleniyor.


Kasikornbank özel bankacılık hizmetini genişletmek için Avaloq ile anlaştı

Tayland’daki en büyük ticari bankalardan biri olan Kasikornbank, özel bankacılık ve servet yönetim işinin büyümesini desteklemek için Avaloq Banking Suite’i seçtiğini açıkladı. Yüzde 40 pazar payıyla Tayland’daki yüksek gelirli bireylere bankacılık ve servet hizmetleri sağlayıcısı KBank Private Banking, müşteri hizmetleri altyapısını yükseltmek ve dahili süreçleri iyileştirmek için Avaloq’u seçtiğini duyurdu. Proje, Avaloq’un Tayland’daki ilk projesi olacak ve APAC bölgesinde konumunu güçlendirecek.

1945 yılında kurulan ve daha önce Tayland Çiftçi Bankası olarak bilinen KBank, Eylül 2017’de toplam 2.863 milyar TL’lik (yaklaşık 85,8 milyar ABD doları) aktife sahipti. KBank Private Banking’in yönetimi altında yaklaşık 20 milyar ABD doları değerinde varlık bulunuyor.

KBank; müşteri hizmetleri, müşteri ilişkileri yönetimi ve risk yönetimi gibi bir dizi kilit alanda operasyonel çıktılarını artırmak ve iyileştirmek için Avaloq’u seçti. Aralık 2017’de Avaloq, Asya Pasifik başkanı olarak Grup Yönetim Kuruluna katılan Chris Beukers’ın atanmasıyla bölgedeki varlığını güçlendirdi.


FMA, robo-advisor sistemine kapılarını açıyor

Dijital araçlar ve robo-advisor platformları aracılığıyla tüketicilere kişiselleştirilmiş finansal tavsiyeler sunmaya başlıyor. Kullanıcılarına finansal konularda yardımda bulunacak olan firma, web sitesi ve uygulaması aracılığıyla belli başlı algoritmaları kullanarak bilgisayar programı tarafından üretilen otomatik finansal tavsiyeler sunacak.

FMA tarafından sunulacak olan kişiselleştirilmiş finansal danışmanlık, müşterinin ihtiyaçlarını karşılayan tavsiyelerde bulunmak için müşterinin mali durumu ve hedeflerini göz önünde bulunduracak.

FMA Direktörü Liam Mason, “Kişiselleştirilmiş dijital tavsiyeler sunma sistemi hem küçük girişimciler, hem de büyük finansal kuruluşlar da dahil olmak üzere piyasadan geniş bir destek aldı” açıklamasında bulundu.