10 Nisan 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

NatWest, mortgage uygulaması içinde kişiselleştirilmiş video çözümü sunuyor

NatWest, mortgage müşteri için kişiye özel ücret ve ödeme senekleri sunan video çözümünü duyurdu. Kullanıcılarına kolay anlaşılabilir biçimde mortgage hizmetlerini tanıtan video sistemi sunan NatWest, kişiselleştirilmiş seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Müşteriler, mortgage işlemlerini gerçekleştirirken aylık geri ödemeler, ödeme tarihleri ve ipotek vadesiyle ilgili bilgileri içeren kişiselleştirilmiş bir video ile karşılaşıyorlar. Her müşteriye farklı biçimde sunum yapan video sistemi, kişilerin kredi yeterliliklerine göre de faiz oranlarını belirliyor.

Video üzerinden işlem yapan müşteriler, daha sonra ödemelerine dair bilgilere online takip sistemi üzerinden ulaşabiliyorlar. NatWest’in Mortgage Self Service uygulaması üzerinden ödeme planlarına bakabiliyorlar.

VideoSmart şirketi ile ortak biçimde bu projeyi hayata geçiren NatWest, kişiselleştirilmiş mortgage video çözümü sunma konusunda Birleşik Krallık’taki ilk banka olmayı da başardı.

NatWest bünyesindeki ev satın alma ve sahipliği departmanının genel müdürü Ian McLaughlin, “Müşterilerimizin, ev satın aldıklarında ya da yenilediklerinde temel ipotek şartları hakkında tam anlamıyla bilgilendirilmiş olmalarını istiyoruz. Yeni kişiselleştirilmiş videolarımız müşterilerimize bilgi aktarırken, bunu eğlenceli ve yenilikçi bir biçimde gerçekleştiriyor” açıklamasını yaptı.

ABN Amro ve Hollandalı yetkililer yardım masası dolandırıcılığıyla mücadele etmek için güçlerini birleştirdi

ABN Amro, Hollanda yetkili mercileri ve 11 özel firma güçlerini birleştirerek yardım masası dolandırıcılığına karşı savaş açtı. Güç birliği yapan firmalar, bu tür suçla karşı karşıya gelmeleri halinde birbirlerine yardımda bulunacaklarına ve ortak çözüm üreteceklerine dair anlaşma imzaladılar.

Resmi bir basın bildirisi ile ortaklıklarını açıklayan firmalar, insanları dolandırmak için Microsoft gibi küresel ölçekte bir firmanın yardım masasından aradıklarını iddia eden dolandırıcıların türediğine dikkat çektiler. Açıklanan göre dolandırıcılar, kurbanın bilgisayarına erişmek ve internet bankacılığı yoluyla para transfer etmek için çeşitli yöntemler kullanıyorlar. İşlemin gerçekleşmesinin ardından da elde edilen para hızla yurt dışına çıkarılarak takibi zorlaştırılıyor.

ABN Amro Suç Önleme Müdürü Emiel den Boer, “İş birliği içine girdiğimiz firmalarla aramızdaki niyet beyanı, siber suç ve sahtekarlıklarla savaşmak için önemli bir adım oldu. Hem finansal çevreden, hem de farklı sektörlerden isimlerle ortaklık kurmamızın, yeni türeyen bu siber saldırı yöntemine karşı önlem almamız açısından etkili bir yöntem olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.


StatPro, Microsoft Azure Data Lake Analytics platformuna geçti

Bulut tabanlı portföy analitiği, küresel varlık yönetimi ve varlık fiyatlandırma hizmetleri sağlayıcısı olan StatPro Group, yazılım çözümlerini Microsoft Azure Data Lake Analytics platformuna aktardığını açıkladı.

StatPro Revolution tarafından sunulan bulut işlem motoru, HDInsight sunucu kümesi kullanarak Microsoft Azure bulut platformu üzerinde çalışıyordu. Bulut teknolojilerinin gücü ve esnekliğini daha iyi kullanmak, aynı zamanda da sunucusuz bulut bilişimi üzerinde büyük veri analizi ve depolamayı kullanmak için StatPro, Azure Data Lake Analytics hizmetini seçtiğini duyurdu.