Fujitsu, Hyperconverged alt yapı (HCI) serisinde VMware ve Microsoft sertifikasyonlarının tamamlandığını duyurdu.

Fujitsu, Fujitsu PRIMERGY M4 sunucu serisine dayalı, PRIMEFLEX entegre sistemler için, Hyperconverged alt yapı (HCI) serisinde VMware ve Microsoft sertifikasyonlarının tamamlandığını duyurdu.

 

Bu müşterilerin HCI’ye geçmesini ya da mevcut bir dağıtımı ölçeklendirmesini sağlıyor. Fujitsu, yazılım tanımlı depolamaya yönelik yapılandırmaları ile pazardaki iki yazılım tedarik eden şirket tarafından tamamen desteklendiğini garanti ediyor.

HCI, yükseliş ve düşüşlerde ortaya çıkan hesaplama ve depolama kaynaklarına ekstra kapasite sağlayan ve iş yükünü azaltma konusunda etkin kullanım kolaylığıyla dikkat çekiyor. Böylece sıklıkla kullanılan hesaplama ve depolama kaynaklarının kullanıldığı görsel masaüstü altyapısının (VDI) devreye alınabiliyor. Yazılım sertifikalı, ön konfigürasyonlu Fujitsu PRIMEFLEX sunucuları tercih ederek, müşteriler HCI kullanım dosyaları ile birlikte VDI’ın faydalarından daha hızlı bir şekilde, düşük mülkiyet maliyeti (TCO) ve en az risk ile faydalanabiliyorlar.

 

PRIMEFLEX for VMware vSAN, PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation, ve PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct isimli üç entegre sistemin seçimi ile spesifik yazılım sertifikasyonu garanti altına alınıyor. PRIMEFLEX for VMware vSAN ve PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct uzak ve şube ofis ortamlarına (ROBO) dağıtılabiliyor. Örneğin, basitleştirilmiş entegrasyon ile kolay ölçülebilir mimari, yeni hesaplama ve depolama kaynaklarının otomatik olarak bulunması ve uzak lokasyonlarda harici yedeklemenin ortadan kaldırılıyor.

PRIMEFLEX for VMware vSAN noktasında ise Fujitsu, VMware vSAN yazılımı ile uyumlu bir şekilde her bir harici bileşenin kendi sunucu sistemleri içinde doğrulamasını yapabilen bileşen sertifikasyonunu gerçekleştirmiştir. Disk kapasitesi, CPU ve hafızanın farklı boyutlandırması ile tüm sistemlerin gerekliliklerini belirleyen vSAN Ready Nodes ile de sistem seviyesinde sertifikasyon gerçekleştirilmiştir. PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct sertifikasyonu ise hem sistem içindeki tek bileşen hem de tüm sistemler (WSSD Premium) seviyesindedir. VMware ve Microsoft için hem bileşen hem de sistem seviyelerindeki sertifikasyon ile müşteriler, bu önemli sağlayıcılardan gelen yazılımlar ile kullandıklarında Fujitsu’nun PRIMEFLEX entegre sunucularının güvenilirliği konusunda ikincil bir garanti sağlamış oluyorlar.

 

Fujitsu, kullanıcılara daha yüksek I/O performansı sağlayarak PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation için tüm flash VMware vSAN yazılım konfigürasyonlarını destekliyor.